Kaj so zobni vsadki

Zanimivosti

Kdor je v življenju izgubil zob, si verjetno želi, da bi ga nekako dobil nazaj ali pa da bi dobil nekakšen nadomestni zob. Za primere izpadlih zob so danes na voljo praktični in dostopni zobni vsadki, ki se jih poslužuje vedno več ljudi, saj gre za res zanimivo rešitev, ki nadomešča izpadle zobe.

zobni-vsadki

Zobni vsadki so torej umetni nadomestki pravih zob, ki nam pridejo prav, kadar kakšen zob ali več njih izgubimo bodisi zaradi kakšne nesreče ali pa morda bolezni. Še posebej je to moteče, kadar izgubimo katerega od sprednjih zob, saj so zobje za nas pomembni tudi iz estetskega vidika in zagotovo si prav nihče ne želi, da bi svetu okoli sebe kazal pomanjkljivo zobovje. Še dobro torej, da danes obstajajo zobni vsadki, ki so postali že tako cenovno dostopni, da si jih lahko privošči že domala vsak. Če menite, da jih potrebujete, svetujemo, da se obrnete na pravega strokovnjaka, ki ima veliko znanja in tudi izkušenj s tega področja.

zobni-implantati

Morda se malce bojite, kako celoten postopek poteka, vendar naj vas na tem mestu pomirimo, saj ne gre za neke zelo zahtevne stvari, ampak bolj ali manj že kar rutinski postopek, ki ga je dober strokovnjak zagotovo vešč. Povedal vam bo, kaj sploh so zobni vsadki in kako poteka njihova vstavitev. Že pred samim posegom se bosta o vsem podrobno pogovorila, potem pa se lahko poseg začne. Za vas ne bo boleč in vse skupaj bo hitro minilo, zobni vsadki pa vas bodo, če boste vzdrževali ustrezno ustno higieno, lahko spremljali vse do konca življenja, saj so trpežni in dajejo tudi občutke pravih zob.

V kolikor ste torej v dilemi, če bi si zobne vsake omislili ali pač ne, vam svetujemo, da si jih, saj je lep nasmeh res nekaj dragocenega. Ne le za vaše zdravje, ampak tudi za vsakdanje življenje, saj se boste veliko raje in bolj pogosto smejali, če boste imeli urejeno zobovje.