Afte v ustih lahko blažite z mazilom smrekovit

Zanimivosti

Vsak se je kdaj že v življenju spopadal z raznimi vnetji, kakšnimi razjedami v ustih ali s čim podobnim. Te razjede so afte v ustih, ki so kot nekakšni izpuščaji. Najhujša stvar, kar se nam lahko kdaj zgodi so razjede v ustih, ki so rez grozna stvar, boli in ne moremo si čim posebnim pomagat.

afte-v-ustih-1

Če ste že imeli kdaj afte v ustih, te sigurno veste kako neprijetna stvar je to. Ne moreš je z ničemer omilit, edino da piješ čim več tekočine ter ne ješ pekočih, soljenih ali kislih jedi. Danes se dobi že v lekarni Smrekovit mazilo, ampak samo malo omiliš bolečino. Največkrat se razjede v ustih pojavijo ob raznih težavah z grlom ali samim prehladom. Seveda ni pa nujno, so se že pojavile včasih pri ljudeh, ki so se počutili zdravi. Tudi, ko ti pade imunski sistem lahko dobimo afte v ustih. Ne rabite se bat, da so nalezljive, da se boste od partnerja ali on od vas nalezli. Nekje 66% ljudi jih v svojem življenju dobi ter nekaj dni trpi. V nekaj dneh bodo same od sebe izginile, tako tudi pridejo ko se jim zahoče. Nikoli ne boste prej vedeli, da boste dobili afte v ustih, ne računajte na njih ob vsakem prehladu. Ni raziskano kdaj jih lahko dobite, nekateri jih dobijo ob bolečem grlu, nekdo pa ne. Vse je odvisno od posameznika.

afte-v-ustih-2

Najhuje je, ko afte dobijo majhni otroci, vem po izkušnjah kako je težko jim pomagat, kako so mogoče tečni. Saj ni čudno, če pa pečejo in ne moremo jim pomagat, težko jim je razložit. Zato v teh mrzlih časih, ko nam rad imunski sistem pade jejte mnogo zelenjave ter sadje. Mogoče se jih boste na tak način rešili, ampak vam ne garantiram 100%. Saj nikoli ne več, kje te čaka kakšna bolezen, še manj pa vemo kdaj bomo dobili afte.