Dobri frizerski stoli so pomembni

Zanimivosti

Ko sedimo pri frizerju, želimo, da so frizerski stoli kar se da udobni. Namreč na stolu lahko preživimo tudi do dve ali več ur – velja za ženske, in je pomembno da so frizerski stoli udobni in mehki. Ne želimo si sedeti na kakšnem trdem stolu, pomembno je da je oblazinjen in mehek, vendar ne premehek. Na drugi strani pa so frizerski stoli, ki jih uporabljajo frizerji. Pri teh pa je potrebna še posebna pazljivost kakšen stol je in kakšno je udobje na tem stolu. Frizerji namreč večino časa preživijo na nogah in so zelo veseli, ko se lahko končno usedejo in malce odpočijejo.

frizerski-stoli-1

Pomembno je da so frizerski stoli, ki jih uporabljajo frizerji udobni in nastavljivi na višino. Še posebej pomembno pa je, da je njihovo sedenje čim bolj pravilno in si zaradi sedenja ne povzročajo še več bolečin. Se pravi da so ergonomsko oblikovani frizerski stoli, ki omogočajo svobodno gibanje in prilagajanje glede na obliko telesa in gibanje med striženjem. Veliko frizerjev ima zaradi svoje narave dela veliko težav s hrbtenico in vratom, za to jim je potrebno olajšati delo in te dotični frizerski stoli to omogočajo. Razbremenijo bolečine in kljub sedenju frizerski stoli poskrbijo, da frizer ohranja aktivno držo in krepi mišice.

frizerski-stoli-2

Frizerski stoli so oblikovani tako, da ne sedite in ne stojite ali lahko bi rekli da hkrati počnete oboje. Torej ste v na pol sedečem položaju, toliko da se vam razbremeni teža na stopala in noge a hkrati ohranjate pravilno držo, kot bi jo sicer v stoječem položaju. Enkratna rešitev za ljudi ki že imajo težave zaradi dela in za ljudi, ki bi radi preventivno se izognili vsem težavam, ki bi jih lahko doletele. Frizerski stoli so res dobra iznajdba saj tako frizerji lažje preživijo službeni čas in se jim zmanjšajo bolečine, ki nastajajo med samim delovnim časom.