kavne kapsule

Kavne kapsule za pripravo božanskega napitka

Zanimivosti

Pitje kave je obred, ki vsakemu strastnemu ljubitelju tega čarobnega napitka predstavlja pravi mali jutranji ritual. Ker pa nam zjutraj velikokrat primanjkuje časa, so idealna rešitev kakovostne kavne kapsule. Te namreč zagotavljajo hitro pripravo vašega jutranjega poživila, ki je kljub enostavnosti izredno okusen in aromatičen. Je pa pitje kave tudi umetnost – v Italiji, prestolnici najboljše kave, obstajajo celo izobraževanja na temo priprave tega priljubljenega napitka. Pravi poznavalci napitka iz zmletih zrn kavovca se poslužujejo določenih priznanih metod praženja in kuhanja, rezultat pa je omamno dišeča in okusna kava.

Seveda večina od nas nima tega znanja. Ker pa si vsak od nas želi piti okusno kavo, so pri mednarodni trgovski verigi lastne linije kave in pripomočkov za njeno pripravo Nespresso ustvarili bogat nabor kavnih kapsul, namenjenih domači pripravi kave. Nespresso kavne kapsule zagotavljajo odlično izkušnjo in so najboljši približek napitku, ki ga pripravljajo pravi kavni mojstri po tradicionalnih recepturah. Zato izberite svoje najljubše kavne kapsule in si vsako jutro, ob poživljajočem vonju in okusu skodelice kave, privoščite nekaj dragocenih trenutkov samo zase.

Vrhunska izkušnja na enostaven način

Cilj podjetja Nespresso je pripeljati vrhunski okus kave v vsak dom. Njihova popolna kava ni naključje, ampak je rezultat skrbno izbranih sestavin in postopkov. Vse se namreč začne pri drevesu in konča šele v skodelici kave na vaši mizi. Vmes pa je dolga veriga korakov, ki morajo biti pravilno izpeljani. Le tako lahko končni izdelek zadovolji pričakovanja uporabnika.

Ob omembi kavne kapsule marsikdo zamahne z roko, saj ne verjame, da gresta lahko enostavna priprava in kakovost z roko v roki. Kavne kapsule Nespresso pa dokazujejo ravno nasprotno. Kavoljubcem zagotavljajo odlično izkušnjo in so edini način za njeno hitro, pa vendar vrhunsko pripravo. Vrhunski okus je rezultat dolgoletnih raziskav, bogatega znanja o kavi in trdega dela. Najboljše zgodbe namreč ne nastanejo čez noč, ampak potrebujejo dovolj časa. Leta raziskav, izobraževanj in izboljšav pa lahko danes okusite v skodelici svoje najljubše kave.

Kavne kapsule za različne kavoljubce

Okus kave, ki jo vsako jutro najraje popijete, je odvisna od njene mešanice, teritorija, tamkajšnjega podnebja, prsti in seveda načina pridelave. Z vso pravico bi lahko rekli, da okus izbrane kave povzema značilnosti okolja, v katerem raste. Poznamo nešteto različnih vrst kav in načinov njene priprave. S skrbno izbranimi mešanicami lahko pridobimo kavo različnih vrst, intenzitet in aromatičnih profilov. Kavne kapsule so izvrstna izbira, če želite svoje brbončice popeljati vse od severnega pa do južnega povratnika. Vsaka kapsula namreč vsebuje kavo, ki nosi svojo prav posebno zgodbo. Nespresso je, z namenom lažje izbire in orientacije med pestrimi okusi, ustvaril različne linije gurmanske kave. Prav vsaka izmed njih pa vam nudi najbolj sofisticirane arome.

kavne kapsule 1

Ispirazione Italiana je mešanica kav različnega izvora, česar rezultat je izredna intenzivnost okusa. Iz njih lahko pripravite močan 25 ml Ristretto ali poživljajoč 40 ml Espresso. Kapsule te linije je navdihnila italijanska tradicija praženja kave.
Espresso & Lungo je linija nekoliko bolj blage kave, ki združuje uravnoteženost okusov. Gre za kavo tradicionalne vrednosti, ki jo boste z veseljem popili v družbi dobrih prijateljev.
Master Origin je prav posebna kavna linija, navdihnjena s strani lokalnosti. Podnebje in tradicionalni postopki predelave različnih držav vodijo v nastanek pestre palete kav, ki vam v zavetju vašega doma pričarajo pravo svetovno pustolovščino.
Barista Creations pa je prva izbira vseh, ki obožujete nenavadne in kreativne okuse. Ta kavna linija je bila izdelana v sodelovanju z najboljšimi baristi celega sveta. Privoščite si kavo z nežno aromo vanilije, udarne karamele ali intenzivnega kakava in se prepustite doživetju okusov. Z njihovo pomočjo pa lahko kar doma pripravite najrazličnejše recepte in domiselne pijače.

Kava z vizijo

Kavne kapsule Nespresso in skodelica kave, ki iz njih nastane imajo nepredstavljiv potencial. Njihova naloga namreč ni le zagotavljanje zadovoljstva uporabnikom, ampak tudi skrb za okolje in trajnostni razvoj. S pomočjo skrbnega in gospodarnega ravnanja, ki se začne že pri gojenju kavovca, se vlaga v obnovo, dopolnitev in oživitev okolja in družbe. Osrednji cilj tako predstavlja ohranjanje naravnih virov in spodbujanje potencialov vsakega posameznika, ki je vključen v verigo priprave kave.

V namen trajnostnega razvoja so pri podjetju Nespresso razvili inovativen program Positive cup. Njegova zasnova temelji na stalnem izpopolnjevanju in iskanju novih rešitev, ki bi pripeljale do večje vrednosti vsakega člena v kavni verigi – od pridelovalca do potrošnika. Njihove ambicije se dotikajo predvsem področij trajnostnih virov kave, odgovornega upravljanja z aluminijem in zmanjšanje emisije ogljika.

Piti kavo proizvajalca, ki mu ni vseeno je privilegij. Zato izberite kavne kapsule, ki vam zagotavljajo neizmeren užitek, hkrati pa prispevajo k zviševanju okoljske in posameznikove vrednosti. Zavedati se moramo, da je kava dobrina narave. Čeprav na našo mizo prispe v obliki zrn, prahu ali kapsul in zato pogosto nimamo tega občutka, pa za njeno pridelavo in proizvodnjo stoji skrbno zasnovana organizacija. Kot končni uporabniki smo dolžni ceniti veličino narave in trdo delo ljudi, ki se trudijo, da se lahko ravno mi vsako jutro zbujamo ob čudovitem vonju skodelice kave.