Motorna žaga

Raznolika uporaba sodobne motorne žage

Trgovina in storitve

Kvalitetne motorne žage Husqvarna so med najbolj razširjenimi in spoštovanimi na svetovnem trgu. Če vas zanima motorna žaga lahko izvedete dober nakup v trgovini na tej povezavi. Motorna žaga Husqvarna slovi po zanesljivosti, enostavni uporabi ter napredni tehnologiji, ki jo podjetje vgrajuje v svoje izdelke, kar omogoča nenehno izboljševanje.

Raznolikost serij motornih žag Husqvarna

Serije motornih žag Husqvarna se razdelijo glede na namen uporabe. Ena izmed njih je Homeowner serija, ki je idealna za domačo rabo. Motorna žaga iz te serije je namenjena manj zahtevnim nalogam kot so urejanje okolice doma, delo v vrtu, sadovnjaku ali vinogradu ter manjša dela z lesom. So enostavne za uporabo in opremljene z manjšimi motorji.

Motorna žaga

Drug pomemben del asortimana so motorna orodja iz Professional serije, ki so namenjena bolj naprednim uporabnikom. Ta serija je prilagojena tako naprednim domačim uporabnikom kot tudi profesionalcem, ki potrebujejo zmogljivejše orodje za zahtevnejše naloge. Motorna žaga iz te serije ima večje in zmogljivejše motorje, daljše meče ter so zasnovane za dolgotrajno in zahtevno delo.

Motorna žaga iz heavy-duty serije je zasnovana za izjemno zahtevne naloge. Zanje so značilni močni motorji, robustna ohišja in dolgi meči. Namenjene so gozdarjem in tistim, ki potrebujejo orodje, ki lahko dolgo časa deluje z največjo močjo in učinkovitostjo.

Električne motorne žage iz battery-powered serije delujejo na električno energijo iz baterije, kar jih dela okolju prijazne. Zaradi tihega delovanja in odsotnosti škodljivih izpustov so primerne za uporabo v urbanih in občutljivih okoljih kot so vrtci, šole, bolnišnice, javni parki, živalski vrtovi in podobno.

Prednosti električnih in akumulatorskih žag

Električna motorna žaga je odlična izbira za tiste, ki delajo v bližini električnih virov. Te žage so lahke, tihe in ustvarjajo manj vibracij v primerjavi z bencinskimi modeli. So idealne za obrezovanje dreves, rezanje manjših drv in druge domače vrtnarske naloge. Kljub tem prednostim pa so omejene z dosegom električnega kabla. Poleg tega so okolju prijaznejše, saj ne proizvajajo izpušnih plinov.

Prednosti in slabosti akumulatorskih motorne žage

Akomulatorske motorne žage nudijo uporabnikom večjo svobodo gibanja, saj niso omejene na električni vir. To jih naredi izjemno priročne za delo na terenu kot je gozd ali območja brez električne energije. Poleg tega so tihe in ustvarjajo malo vibracij, kar zmanjšuje utrujenost. S sodobnimi tehnologijami imajo dovolj moči za zahtevna opravila kot je podiranje dreves ali rezanje debelih vej. Poleg tega so okolju prijazne, saj ne proizvajajo škodljivih plinov.

Kljub številnim prednostim imajo akumulatorske žage tudi nekaj slabosti. Glavna je omejena kapaciteta baterije, zaradi česar je potrebno baterijo redno polniti. To lahko omeji njihovo uporabnost pri dolgotrajnih delih, razen če ima uporabnik na voljo več baterij.

Izbira med električno in akumulatorsko motorne žago

Pri izbiri med električno in akumulatorsko motorne žago je pomembno upoštevati specifične potrebe in okoliščine uporabe. Pri odločanju je pomembno upoštevati lokacijo dela, dosegljivost električnega vira, okoljske koristi in zahtevnost nalog. Vsak uporabnik bi moral te dejavnike upoštevati, da bi izbral pravo žago za svoje potrebe.

Moč motorja in zmogljivost rezanja

Motorne žage so na voljo v različnih serijah, prilagojenih različnim namenom in uporabnikom, kar velja tudi za Husqvarnino ponudbo. Pri izbiri je ključnega pomena oceniti moč motorja in zmogljivost rezanja ter primerjati z lastnimi potrebami.

Motorne žage za domačo uporabo

Te žage so običajno manjše, lažje in okretne, opremljene z dvotaktnimi motorji moči od 1,4 do 2,00 kW. Primerne so za manj zahtevna dela v domačem okolju kot so urejanje okolice hiše, vrta, sadovnjaka in vinograda ter enostavna opravila z lesom, kot je čiščenje ali občasno rezanje drv. Primeri takšnih žag vključujejo bencinsko motorno žago Oleo-Mac z motorjem visokega navora in model Husqvarna 135, ki ponuja napredne funkcije kot so stranski napenjalnik verige in blažilci tresljajev, ob tem pa zagotavlja močan X-Torq motor z močjo 1,6 kW.

Motorna žaga

Motorne žage za napredne uporabnike in profesionalce

Te žage so bolj vzdržljive, opremljene z daljšimi meči in zmogljivejšimi motorji, zasnovane pa so za zahtevnejša opravila v gozdu, na kmetiji ali okoli hiše, vključno z odstranjevanjem manjših in srednje velikih dreves. Primer je Husqvarnina motorna žaga modela 450, ki se ponaša s tehnologijo X-Torq, sistemom za čiščenje zraka in samodejnim povratnim stop stikalom.