Maroko – potovanje v drugo kulturo, a čudovit svet

Turizem in potovanja

Ko izbirate destinacijo za naslednje potovanje, je prav da ste malce izbirčni. Potovanja namreč niso najbolj poceni luksuz. Maroko potovanje je zadnje čase kar pogosta izbira tudi v spletnih brskalnikih, kar pomeni, da ljudi zelo zanima. Prav je, da poskušate za primerno količino denarja dobiti in videti kar največ, kar ponuja svet. Smisel potovanj je ravno to, da spoznavamo nov svet in da doživimo in spoznavamo nove kulture.  Danes se bomo dotaknili destinacije, za katero se odloča vedno več ljudi, to je Maroko.

Zakaj se odločiti za potovanje tja?

Maroko je obmorska država na severozahodu Afrike. Sicer pa je edina država, ki ni članica Afriške unije, a vendar je članica Arabske lige. Če ste ljubitelji kulture ali radi potujete z nahrbtnikom, pustolovski popotniki, ali pa bi se radi tja odpravili z ljubljeno osebo ali celo družino, je prava destinacija za vas prav Maroko. Potovanje v Maroko je lahko zelo zanimivo in zagotovo ga ne boste pozabili. Če se še odločate med destinacijami, vam bomo sedaj približali Maroko – potovanje tja bo zagotovo pristalo na vašem seznamu.

maroko-1

Ta država  ima štiri cesarska, imperialna mesta; Marakeš, Fes, Meknes in Rabat, slednji je trenutno glavno mesto, ki na prvi pogled morda daje videz čisto sodobnega mesta, v resnici pa ima kar nekaj zanimivih zgodovinskih znamenitosti, kot so Kasba Oudaiasa, stara medina in stolp Hassan. Obiska vreden je tudi bleščeči Kraljevi mavzolej.

Marekeš, ki je znan tudi pod imenom Rdeče mesto, slovi po svoji stari medini, številnih soukah, starodavnih palačh Badi in Bahia, mošeji Koutoubia. Je najpogostejša destinacij ljudi, ki se odločijo za Maroko. Potovanje si lahko do tja organizirate iz Benetk, saj od tam letita dve nizkocenovni letalski družbi. Marakeš je zanimivo mesto, kjer se stalno nekaj dogaja. Najbolj obiskan je trg Jemaa el-Fnaa, ki ga morate obiskati tisti, ki imate radi nakupovanje. Tu boste videli tudi veliko uličnih umetnikov.

Fes, ki je nekdanja prestolnica, pa se lahko ponaša z obilico čudovite arhitekture, čeprav je morda znan predvsem po velikih usnjarnah in po tem, da je v tem mestu najstarejša univerza na svetu. Skoraj nujno pa je, da si ogledate puščavo! Tam lahko jahate kamele, opazujete sončni vzhod in zahod ter se po puščavi peljete s terenskim vozilom.

Če ste že obiskali Maroko, potovanje je skoraj sigurno vključevalo obisk gorovja Atlas, ki je mogočno in zagotovo vam bo vzel dih. Poleg vseh že omenjenih destinacij pa vam priporočamo še obisk vasic, kot je na primer Bou Tharar, zanimivo gorsko vasico Telouet, ki leži na nadmorski višini 1800 metrov. Prav tako pa vas bo očaral pogled na slap Ouzou in pa obmorsko mesto Sidi Ifni. Ta vam ponuja čudovite plaže.

maroko-2

Koliko vas bo stalo potovanje v Maroko?

Seveda je pri načrtovanju potovanj poleg destinacije zelo pomembno, koliko denarja moramo imeti za potovanje. Včasih so potovanja, ki jih organiziramo sami cenejša in bolj naklonjena našim zanimanjem, kot pa organizirana potovanja z agencijami. Morda imate srečo, saj če se odločate za Maroko, potovanje tja ni nujno zelo drago. Če se dobro organizirate in spremljate cene letalskih kart, ki se pogosto spreminjajo, lahko povratno letalsko karto dobite že za manj kot petdeset eurov. Tudi cene v Maroku so nizke. Od prenoščiča, ki ga lahko dobite tudi za deset evrov na noč, so pa tudi cenejše opcije, ki so pa tudi manj kvalitetne, do hrane, kjer se v restavraciji najeste z okusnim obrokom, ki vam bo prav tako približal maroško kulturo, saj je hrana ena izmed ključnih delov različnih kultur, ki ga dobite za samo tri eure. So pa tudi restavracije, kjer so obroki dražji. Če želite biti dovolj mobilni in neodvisni si lahko izberete opcijo najema avtomobila, da si lahko svobodno ogledate Maroko. Potovanje z najetim avtomobilom je lahko bolj zanimivo, saj ni omejitev, kam iti, kako do tja priti in podobno. Najem avtomobila je cenejši kot po drugih državah sveta, tudi liter goriva stane manj kot en euro. Če avtomobil najamete že na letališču prav tako prihranite denar, saj ne zapravljate za prevoz od letališča do mesta, ki si ga izberete za prvi cilj raziskovanja po Maroku.

Torej, če vas še nismo prepričali, Maroko – potovanje tja se vam bo zagotovo vtisnilo v lep spomin. Je namreč država, ki vam poleg orientalske kulture in zanimivih arhitektur ponuja hkrati tudi puščavo, morje s čudovitimi plažami ob atlantskem oceanu (ki je sicer hladnejši, a še vedno primeren za kopanje, le pozorni bodite na močne tokove) in pa gorovjem Atlas. V enem potovanju lahko okusite vse svetove Maroka. Tudi če vam niso všeč mesta, so naravne danosti te države zelo čudovite. Maroko je lahko cenovno zelo ugodna destinacija, če vam uspe dobiti poceni letalske karte, kar ni tako težko. Tudi če karte dobite po malo dražji ceni, se vam potovanje splača, saj so hrana, prenočišče in obiski sami po sebi zelo nizkih cen. Tja se popotniki radi vračajo, saj je toliko za videti, da je že en teden premalo in si vedno želijo videti še več, kar ponuja.