Drsna vrata

Drsna vrata so estetska in funkcionalna rešitev

Vse za dom

Kakovostna in izpopolnjena drsna vrata, ki se ob odpiranju elegantno skrijejo v steno, so praktična rešitev, še posebej v prostorih z omejenim prostorom. Sestavljajo jih kaseta, v katero se vrata umaknejo, vratni okvir ali podboj, ki obdaja vratno odprtino, ter vratno krilo, ki je lahko iz lesa, stekla ali kombinacije materialov. Dodatki kot so mehanizmi za mehko zapiranje in odpiranje ter ključavnice, zagotavljajo funkcionalnost in estetski videz.

Kaseta je osnovni del drsnih vrat, ki omogoča, da se vrata gladko premikajo v steno. Vratni okvir ali podboj je pomemben element, ki ščiti vogale vratne odprtine in tesni reže okrog vrat. Ta del strukture obsega tudi tesnila in protiprašne ščetke za zagotavljanje čistega in tihega delovanja vrat. Vratna krila se lahko izdelajo iz različnih materialov in omogočajo prilagodljivost ter estetsko privlačen videz.

Drsna vrata

Za popolno delovanje drsnih vrat so pomembni tudi dodatki, ki olajšajo uporabo in zagotavljajo varnost. Ti vključujejo ključavnice za zaklepanje vrat, kljuke za enostavno odpiranje ter mehanizme za mehko zapiranje, ki omogočajo tiho in neslišno odpiranje in zapiranje vrat. Z uporabo teh dodatkov se zagotovi funkcionalnost in estetska privlačnost drsnih vrat, ki se popolnoma zlijejo s steno in prostorom.

Drsna vrata brez lesenih podbojev

V sodobno opremljenih prostorih postajajo vrata brez lesenih podbojev vse bolj priljubljena izbira. Takšna vrata so še posebej primerna v prostorih z minimalističnim slogom ali na stenah z živahnimi barvami ali vzorci, saj dodajo eleganten in sodoben videz.

Pri steklenih vratih je učinek brez lesenih podbojev še bolj izrazit, saj steklo omogoča prehodnost svetlobe in občutek odprtosti v prostoru. Ta zasnova je lahko povsem prozorna ali pa ima vključene subtilne vzorce, ki dodajo dodaten estetski čar.

V primerih, ko se naknadno postavlja predelne stene ali vratne odprtine v prostorih, kjer je težko najti enake podboje kot pri obstoječih vratih, so drsna vrata brez lesenih podbojev praktična rešitev. Taka vrata zavzamejo minimalno prostora in omogočajo estetsko prilagajanje barv in vzorcev sten, kar ustvarja harmoničen in privlačen videz prostora.

Prostorni in svetli prostori z drsnimi vrati Eclisse Luce

Pri urejanju prostorov je ustrezna osvetlitev ključnega pomena za udobno bivanje. Eclisse je razvil in patentiral inovativen sistem kaset za drsna vrata, imenovan Eclisse Luce, ki omogoča ne le estetsko prikrito namestitev drsnih vrat v steno, temveč tudi praktično umeščanje električnih stikal neposredno ob vratih.

Ta rešitev odpravlja izziv, s katerim se pogosto srečujemo pri postavljanju drsnih vrat ob stene – omejenost prostora za namestitev električnih napeljav. S sistemom Eclisse Luce je mogoče vgraditi stikala, vtičnice, termostate in tudi lahke svetilke neposredno ob drsnih vratih, ne da bi pri tem ovirali odpiranje in zapiranje vrat.