PVC okna

Sodobno oblikovana in zelo kakovostna PVC okna

Vse za dom

Pri prenovi ali gradnji nove hiše je zelo pomembna tudi izbira oken. Še vedno med najbolj priljubljene vrste spadajo PVC okna, za katera je pomembno, da so sodobno in kvalitetno izdelana. Prejmi ponudbo za PVC okna pri podjetju Cugelj, kjer je izbira oken res velika. Okna, ki so izdelana iz PVC materialov se lahko med seboj namreč zelo razlikujejo, saj na njih vpliva več dejavnikov. Sem v prvi vrsti spada kakovost materialov, pa tudi različni modeli, ki so izdelani v skladu z najnovejšimi tehnologijami. PVC okna Cugelj vas zagotovo ne bodo razočarala in v nadaljevanju si preberite, zakaj so ta okna najboljša izbira.

Prednosti PVC oken

PVC okna spadajo med najbolj priljubljene vrste oken. Zagotovo k temu pripomore njihova cena, saj je glede na njihovo kvaliteto veliko cenejša, v primerjavi z ostalimi vrstami oken. Glede na to, da so okna z PVC materialov cenejša v primerjavi z ostalimi, pa se vseeno lahko pohvalijo z dolgo življenjsko dobo. Menjava oken bo sicer po nekem času potrebna, ampak pri PVC oknih Cugelj to ne bo potrebno več desetletij. Pri nekaterih je življenjska doba PVC oken tudi do 40 let, kar je za okna res dolga življenjska doba.

Za PVC okna je zato značilna njihova trpežnost in vzdržljivost. To pomeni, da okna niso občutljiva na mehanske poškodbe in se le v skrajnih primerih poškodujejo. Ker je del oken na zunanji strani, je pomembno tudi, da so okna ustrezno odporna na zunanje vremenske vplive. Lahko ste prepričani, da so PVC okna vodoodporna in iz zunanjosti v primeru dežja ne bo pritekala voda, če bodo le okna zaprta. Prav tako zaprta okna ne prepuščajo plinov in hlapov iz okolice. Vsi ostali vplivi iz zunaj, kot so sončna svetloba, vlaga in slanost, ne bodo spremenili videza PVC oken, zato vam ni treba skrbeti za dodatno vzdrževanje. PVC okna so tudi na splošno enostavna za čiščenje. Dovolj je, da se jih prebriše v primeru umazanije, zagotovo pa jih ni treba dodatno vzdrževati z različnimi impregnanti.

Velika prednost PVC oken Cugelj je ta, da jih je po koncu uporabe možno 100% reciklirati. Čeprav bo to prišlo v poštev šele čez nekaj deset let, je to dobra novica. Lahko ste namreč prepričani, da vaša PVC okna ne bodo škodovala okolici in bodo imela na okolje le majhen vpliv.

Izolacija PVC oken

Glavna naloga oken je izolacija. PVC okna se lahko pohvalijo z visoko zvočno in toplotno izolacijo. To dejstvo namreč močno izboljša vsakdanje življenje stanovalcev. Prav tako pa dobra izolacija pripomore k energetsko varčni hiši. Vsi bi morali namreč strmeti k temu, da je njihova hiša energetsko varčna. To ne vpliva pozitivno samo na okolje, ampak tudi na vašo denarnico. Dobra toplotna izolacija pomaga, da se v prostoru zadrži željena temperatura tako pozimi kot poleti. Zvočna izolacija pa poskrbi, da se zvoki iz okolja ne slišijo preveč v notranjost in obratno.

PVC okna Cugelj zaradi visoke kakovosti in razvitosti okenskih profilov omogočajo, da okna res ponujajo najboljšo možno stopnjo toplotne in zvočne izolacije. Poleg okenskih profilov, pa na stopnjo izolacije vpliva tudi izbira stekel.

Stekla pri PVC oknih

Ko se odločate za okna, morate poleg izbire okenskih okvirjev izbrati tudi vrsto stekla in stopnjo zasteklitve. Ker stekla zavzemajo kar 75% oken, je njihova izbira še kako pomembna. Steklo bo poleg toplotne in zvočne izolacije, pomagalo tudi pri določitvi stopnje protivlomne zaščite.

Okna so načeloma dvoslojna ali troslojna. Verjetno ni čudno, da troslojna okna generalno ponujajo več v smislu izolacije, saj to pomeni, da so okna sestavljena iz treh stekel. Zato je troslojna zasteklitev tudi bolj priporočljiva in pogosteje uporabljena. Pri podjetju Cugelj lahko izbirate med toplotno zaščitnim izolacijskim steklom, varnostno kaljenim ali lepljenim steklom, sončno-zaščitnim izolacijskim steklom in zvočno-zaščitnim izolacijskim steklom, ki ščiti pred hrupom. V primeru, da bo okno v nižjih nadstropjih, so lahko stekla tudi ornamentna. Tako se boste zaščitili pred nepovabljenimi pogledi, še vedno pa bo v notranjost prišlo dovolj svetlobe in podnevi ne bo temno.

Dodatna oprema PVC oken

Pri PVC oknih se morate najprej odločiti za vrsto okna. Vsa PVC okna pri podjetju Cugelj so izdelana iz kvalitetnega materiala, razlikujejo pa se po obliki, saj so linije drugačne. Nekatere vrste PVC oken imajo klasične linije, spet druge pa so namenjene ljudem z minimalističnim okusom. Pri vseh vrstah lahko sami določite vrsto stekla in pa seveda dodatno opremo. Tu se v prvi vrsti govori o barvi okenskih okvirjev. Najpogostejša in osnovna barva je bela, lahko pa se po želji odločite za drugo barvo ali celo imitacijo lesa. Izbrati je treba tudi okenske police, pa kljuke in podobno. Izbira je res velika, tako da lahko res vsak najde prava PVC okna zase.

Za izbiro okenskega okvirja, stekla in dodatne opreme se je smiselno posvetovati s strokovnjakom, ki vam bo znal najbolje svetovati, kaj bi bilo za vaš dom najbolj primerno. Pri podjetju Cugelj poleg svetovanja nudijo tudi montažo in vsa zaključna dela, ki so povezana z okni, tako da boste s končnim rezultatom zagotovo zadovoljni.