tisk nalepk

Tisk nalepk zaupajte le najbolj izkušenim podjetjem

Trgovina in storitve

Nalepke so dolgo časa veljale zgolj za potrošni material, s katerim so označevali izdelke. Z razvojem tiskarskih tehnologij in materialov pa sta se funkcionalnost uporabe in področje rabe nalepk izjemno razširila. Danes tisk nalepk zajema izdelavo tako predpisanih standardnih nalepk kot tudi bolj neobičajnih, domiselnih nalepk, s katerimi se pospešuje prodaja izdelkov, reklamira blagovne znamke, oglašuje storitve …

Najboljša tiskarna sledi trendom razvoja tehnologije

Tiskanje nalepk se je še pred približno tridesetimi leti odvijalo na vakuumski mizi s klasičnim sitotiskom, s katerim so tiskali na skorajda vse materiale. S specializacijo za tisk nalepk so se pojavile prve avtomatske linije za potisk nalepk v kolutu, najnovejša tehnologija pa je prinesla digitalizacijo tudi v svet tiskanja nalepk. Obstajajo številne tehnike klasičnega tiska od flexo-tiska, ofsetnega tiska do termo-tiska, a se je z izkušnjami za najboljšega pri tiskanju nalepk izkazal sitotisk. Nalepke tiskajo na polah in v roli. Z UV sušilniki barvo izpostavijo UV svetlobi z določeno valovno dolžino, ki barvo stabilizira in posuši. Sita za tisk so izdelana iz zelo fine mrežice, kar omogoča velik nanos barve. Na ta način pridobijo visoko kvaliteto tiska, nalepke pa izredno odpornost pred vremenskimi in ostalimi mehanskimi vplivi ter imajo daljšo življenjsko dobo.

Moderna digitalna tehnologija tiskanja omogoča hitrejše prilagajanje tiska različnim naročilom, kar je primerno predvsem za tiskanje manjših naklad ter tiskanje s spremenljivkami v nizu v posameznem nakladu: zaporedne številke, črtne kode, QR kode,… Prav tako se digitalno izvajata dodelava in izrez, s čimer so se zmanjšali stroški tiskanja, saj posebna izdelava orodij klasičnega tiskanja ni več potrebna. Dodano vrednost pri izgledu nalepk dosežemo s kombinacijo klasičnega in digitalnega tiskanja, sodobni digitalni tiskarski stroji pa omogočajo hitro izdelavo nalepk večjega razpona formatov in količin. Tiskarna, ki sledi razvoju tehnologije in svetovnim trendom ter se specializira za tisk nalepk, ima konkurenčno prednost pred ostalimi.

tisk nalepk

Nalepke in njihove značilnosti

Vsaka nalepka je sestavljena iz treh slojev:

    • spodnji sloj: nosilni list nalepke s silikonsko podlago
    • srednji sloj: samolepilno lepilo
    • zgornji sloj: papir ali folija s potiskom

Ker je izdelava nalepk kompleksna, uporablja tiskarna za kvaliteten tisk nalepk 58 različnih materialov. Izbira ustreznega materiala je odvisna od zahteve in potreb stranke, za katero se nalepke izdela. Za izdelavo nalepk, ki jih potrebujejo industrijske panoge, je potrebno upoštevati direktive in zakonodajo, zato se dostikrat namesto lepil uporablja nano statični premaz, ki se ga nanaša na nalepke za kovinske in steklene podlage. Nalepke so lahko različnih oblik, odvisno od tega, za kaj se bodo uporabljale: pravokotne, kvadratne, okrogle, ovalne ali nepravilnih oblik. Glede na način prenašanja nalepk na izdelek, so lahko na eni poli enake ali različne nalepke. Le-te lepimo ročno. Za strojno lepljenje pa so bolj primerne nalepke na roli. Z najsodobnejšo tehnologijo praktično ni omejitev pri izdelavi, zato je mogoče izdelati tudi nalepke dolžine 5,3 metra in širine 1,5 metra.

Tisk nalepk za različne gospodarske panoge

Četudi se je večina marketinških akcij preselila na družbene medije, je lahko promocija z nalepkami še vedno zelo učinkovita. Nalepka mora izražati jasno sporočilo in izstopati iz konkurence, zato tisk nalepk zajame barvno lestvico celostne grafične podobe naročnika in se z izbiro materiala uskladi z njegovo zgodbo. Kozmetična in prehrambna industrija želita nalepke, ki na temelju vpadljivega izgleda povedo veliko o naročniku in vsebini izdelka, spregovorijo pa tudi o navodilih za uporabo izdelka, ki ga krasijo.

Farmacevtska industrija zahteva nalepke, ki strogo upoštevajo številne predpise in regulacije. Biti morajo berljive, velikost pisave je določena, pomembna pa je tudi velika obstojnost nalepke, saj se ne sme uničiti ali zbledeti. Zaradi konkurenčnosti podobnih izdelkov na tržišču morajo biti nalepke zanimive in privlačne na izgled, da pritegnejo kupca.

Za tisk nalepk, ki se jih uporablja v kemični industriji je značilna brezpogojna kvaliteta, ki jo zahtevajo strogi predpisi glede barvnih tonov, razmerij med objekti na nalepki in standardnih dimenzij. Pomembno je, da je nalepka obstojna, ker je med uporabo pod močnim kemičnim vplivom topil, jedkih snovi in maščob. V kolikor se kemična snov iz embalaže razlije po nalepki, mora le-ta ostati v nespremenjenem stanju. Razmazana ali uničena nalepka lahko privede do napačne uporabe, ki povzroči nepredstavljivo in nepopravljivo škodo.

tisk nalepk

Tisk nalepk po meri in željah naročnika

Želja vsakega naročnika je, da njegova nalepka z izgledom pritegne potencialnega kupca in je drugačna od nalepk konkurence. Naloga tiskarne, ki je specializirana za tisk nalepk pa je, da pripravi inovativen design nalepke, ki je zelo vpadljiv ali minimalističen. Žive in polne barve pritegnejo pozornost kupcev. Zlata ali srebrna barva dasta nalepki prestižen videz. Mat izgled je naraven in prijazen na pogled, medtem ko sijaj poudari lesk in prelivanje barvnih odtenkov. S posebnim izrezom se lahko poigramo in približamo izgled nalepke zgodbi naročnika. Stroški oglaševanja na brskalnikih in družbenih omrežjih so vedno višji, zato je izbira kakovostnega tiskarja, ki zagotavlja celovitost storitve in edinstven tisk nalepk, izrednega pomena.

Podjetje Artis Linija, ki se je specializiralo za tiskanje nalepk, izdela nalepke, kakršne si zamisli naročnik, tisk pa nadgradi s pravilno izbiro materiala in oblike. S kvaliteto nalepk so prepričali že mnoge. Prepustite jim izdelavo svoje nalepke in prepričali bodo tudi vas.