boleče noge

Boleče noge

Zanimivosti

Večkrat se zgodi, da po napornem dnevu ali pa po pretirani telovadbi čutimo razne bolečine v naših nogah. Noge nam večkrat naznanijo, da smo z nečim pretiravali, saj hitro čutimo v njih bolečine. Da imamo boleče noge, je lahko več vzrokov, včasih je znamo pojasniti, se pa zgodi, da niti ne vemo zakaj je do tega prišlo. Največkrat te bolečine minejo same od sebe, rečemo kot so prišle, tako bodo odšle. Malo kdaj moramo stopit do zdravnika, da je res kaj narobe. Doma si lahko pomagamo s kakšnimi hladilnimi geli ali pa počivamo, če smo res naše noge preveč obremenjevali.

boleče noge rdeče

Sigurno je vsak že potožil, da ima boleče noge. Kaj je delal, da je do tega prišlo, je lahko več različnih vzrokov. Posebej čutimo takrat, če nismo pogosto aktivni in mogoče kdaj malo preveč pretiravamo. Mogoče večkrat občutijo tudi razni pohodniki, ko malo preveč hodijo kam v hrib, posebej, če se redno z pohodništvom ne ukvarjajo. Takrat lahko kar nas noge bolijo, ampak ne se bat hitro bo minilo. Tudi pri samem kolesarjenju lahko pride do bolečin, prav tako pri teku, če se redno ne ukvarjamo z dejavnostmi.

bolece-noge

Če so vas že kdaj bolele noge, ste mogoče že probali kdaj z masažo. Masaža zelo koristi takrat vašim nogam. Tudi odvisno je kakšno obutev nosite. Tiste, ki imajo rade visoke pete in so cel dan v čevljih, sigurno občutijo boleče noge. Prav tako nosečnice pogosto pravijo, da jih noge bolijo.  Pravijo, da preveč tesna oblačila so tudi lahko vzrok za boleče noge, saj kri ne more krožiti enakomerno. Prav tako je za bolečine kriva prekomerna telesna teža. Na spletni strani zgoraj boste našli še nekaj nasvetov, zakaj do bolečin pride. Če veste, da vas pogosto bolijo noge, premislite kaj delate narobe in ne več jih tako obremenjevati. Delajte stvari po vaši zmogljivosti, da ne boste več trpeli bolečin.