Digitalni tisk

Digitalni tisk za podjetja, ki strmijo k najvišji kvaliteti

Računalništvo in tehnologija

V poslovnem svetu je prvi vtis pomemben. Ko poskušate narediti dober vtis na potencialne stranke in kupce, morate imeti visokokakovostne tiskovine, ki vašo blagovno znamko predstavljajo v najboljši možni luči. Tu pride prav digitalni tisk.

Digitalni tisk

Prednosti digitalnega tiskanja

Digitalni tisk je najsodobnejša tehnologija tiskanja, ki v primerjavi s tradicionalnimi načini tiskanja ponuja številne prednosti. Tukaj je le nekaj prednosti digitalnega tiskanja:

 1. Hitri časi izdelave
  Z digitalnim tiskom vam ni treba čakati več tednov, da bo vaše tiskarsko opravilo končano. Digitalni tiskalniki lahko v nekaj minutah izdelajo visokokakovostne izpise, zato vam nikoli ne bo treba skrbeti, da bi zamudili rok.
 2. Stroškovno učinkovito tiskanje
  Digitalni tisk je cenovno ugodnejše od tradicionalnih načinov tiskanja, zato je odlična možnost, če imate omejen proračun.
 3. Personaliziran digitalni tisk
  Digitalno tiskanje omogoča enostavno prilagajanje tiskovin za vsako stranko ali naročnika. To pomeni, da lahko na svoje tiskovine zlahka dodate imena, naslove in druge personalizirane podatke.
 4. Večja prilagodljivost
  Digitalni tiskalniki omogočajo večjo prilagodljivost pri oblikovanju in postavitvi. Pri tradicionalnih načinih tiskanja ste pogosto omejeni z velikostjo in obliko tiskovnega medija. Z digitalnim tiskanjem pa lahko tiskate na katero koli velikost ali obliko papirja, kartona ali drugih materialov. To pomeni, da ste lahko pri oblikovanju ustvarjalni in da lahko vaše tiskovine resnično izstopajo iz množice.

Kako delujejo digitalni tiskalniki?

Digitalni tiskalniki uporabljajo tehnologijo, imenovano kserografija, ki je bila izumljena že leta 1938. Kserografija je postopek suhega kopiranja, ki za prenos slik na papir uporablja elektrostatične naboje. V digitalnem tiskalniku se elektrostatični naboj uporablja za prenos suhega prahu, sestavljen iz drobnih delcev pigmenta s tonerja na papir. S tem postopkom nastanejo ostre in konsistentne slike.

Primerjava z ofsetnim tiskom

Digitalni tisk ima veliko prednosti pred tradicionalnimi metodami tiskanja, kot je ofsetno tiskanje. Ena največjih prednosti je, da digitalno tiskanje ne zahteva časa za pripravo. Pri ofsetnem tisku je treba za vsako tiskano barvo izdelati plošče. To je lahko dolgotrajen in drag postopek. Pri digitalnem tisku plošče niso potrebne – slika se ustvari neposredno na bobnu. To pomeni, da je mogoče naročila opraviti veliko hitreje in po nižjih cenah.

Personaliziran digitalni tisk

V svetu, kjer smo z vseh strani bombardirani s tržnimi sporočili, se je včasih težko prebiti skozi hrup in doseči, da se vaše sporočilo sliši. Tu pride na vrsto personalizirani digitalni tisk. Z navedbo imena stranke neposredno na izdelku lahko zagotovite, da bo vaše sporočilo vidno in zapomnjeno. Tukaj je le nekaj prednosti personaliziranega digitalnega tiska.

digitalni-tisk-za-podjetja-1

Povečana donosnost naložbe s personaliziranim digitalnim tiskom

Dokazano je, da personaliziran digitalni tisk poveča donosnost naložb v kampanje neposredne pošte za kar 42 %. To je zato, ker je veliko bolj verjetno, da bodo prejemniki odprli poštno pošiljko, ki je naslovljena neposredno nanje, kot tisto, ki ni naslovljena nanje. Študije so pokazale, da se personalizirane poštne pošiljke odprejo do 30 % bolj kot nepersonalizirane

Ne samo, da bodo ljudje bolj verjetno odprli personalizirano poštno pošiljko, ampak si jo bodo tudi bolj verjetno zapomnili. V eni od raziskav so se prejemniki personalizirane neposredne pošte do trikrat bolje spomnili tako ponudbe kot oglaševalca kot tisti, ki so prejeli nepersonalizirane poštne pošiljke

Personalizirana neposredna pošta vašim strankam pokaže, da jih cenite kot posameznike in da ste pripravljeni narediti dodaten korak za neposredno komunikacijo z njimi. To pomaga graditi zaupanje in izboljša odnose s strankami, kar vodi k ponovnemu poslovanju in večji zvestobi strank. Če je vaš logotip natisnjen na vsakem kosu korespondence, bo postal bolj prepoznaven za potencialne stranke. To je še posebej pomembno, če ste novo podjetje ali če se želite razširiti na nove trge. Će imajo stranke občutek, da so del vaše blagovne znamke, bodo bolj verjetno zveste vašemu podjetju. Z uporabo personaliziranega digitalnega tiska lahko med svojimi strankami ustvarite občutek skupnosti in pripadnosti.

Personaliziran digitalni tisk je odličen način za povečanje donosnosti naložb v kampanje neposredne pošte, hkrati pa lahko gradite boljše odnose s svojimi strankami. Če še ne uporabljate personaliziranega digitalnega tiska, je zdaj pravi čas, da začnete!

Kako obstojni so digitalni odtisi?

Veliko ljudi je prepričanih, da so digitalni odtisi slabše kakovosti kot tradicionalni. Vendar to preprosto ni res! Z napredkom tehnologije so lahko digitalni odtisi enako kakovostni kot tradicionalni. Vendar pa je eno od področij, kjer digitalni odtisi morda niso dovolj obstojni, njihova dolga življenjska doba. Tukaj je opisano, kaj morate vedeti o življenjski dobi digitalnih odtisov.

Digitalni odtisi imajo običajno življenjsko dobo med 20 in 30 let – vendar se ta številka lahko razlikuje glede na nekaj dejavnikov, kot sta vrsta uporabljenega papirja in izpostavljenost odtisa sončni svetlobi ali drugim virom UV-svetlobe. Če pa želite, da bi vaši digitalni izpisi zdržali še dlje, lahko storite nekaj stvari, ki vam bodo pomagale pri njihovem ohranjanju.

Obstaja nekaj preprostih stvari, ki jih lahko storite, da bi pomagali ohraniti svoje digitalne odtise in zagotovili, da bodo trajali čim dlje. Najprej se prepričajte, da uporabljate visokokakovostenpapir – to bo močno vplivalo na to, kako dolgo bo vaš tisk zdržal. Drugič, odtis shranite nekam, kjer bodo varni pred UV-svetlobo; tako boste preprečili bledenje in druge poškodbe zaradi izpostavljenosti svetlobi.

Če iščete visokokakovostno, stroškovno učinkovito in prilagodljivo rešitev tiskanja, je digitalno tiskanje prava izbira. S hitrim časom obdelave in možnostjo prilagajanja vsakega tiskarskega opravila ima digitalno tiskanje številne prednosti pred tradicionalnimi načini tiskanja. Če torej želite narediti dober vtis na svoje stranke in kupce, obvezno poskusite z digitalnim tiskom.