vinil

Vinil – kakovostna in vsestranska talna obloga

Vse za dom

Vinil je kakovostna in vsestranska talna obloga. Primerna je za vse vrste notranjih talnih površin, tako za v spalnice kot tudi za kuhinjo, hodnik in kopalnico. Vinilne talne obloge za svoje prostore lahko najdete na povezavi.

Vinilna talna obloga je resnično vsestranska zaradi svoje kakovosti in trpežnosti materialov. Uporabna je na tleh vseh bivalnih površin, od spalnice, dnevne sobe, shrambe, kuhinje do kopalnice. Je tudi cenovno ugodna, a nikakor na račun kakovosti. Uporabljajo jo tudi v knjižnicah, galerijah, čakalnicah, predavalnicah in še marsikje drugod. Enostavno jo je polagati. Služi vam lahko tudi več desetletij.

Vsestranska in kakovostna talna obloga

Vinilne talne obloge glede na način polaganja ločimo v dve skupini. Poznamo vinilne talne obloge na klik in vinilno talno oblogo, ki se polaga z lepljenjem. Polaganje vinila na je enostavno in hitro, a je vseeno dobro, da to delo prepustite strokovnjakom, saj vam bo le pravilno položen vinil dobro služil tudi več desetletij. Vinilne talne obloge se lahko polagajo tudi direktno na staro talno oblogo, tako boste prihranili veliko denarja in dragocenega časa, ki bi ga sicer lahko preživeli z družino. Primeren je tudi za tla, ki so na kakšnem delu višinsko omejena, kot je to npr. pri balkonskih vratih. Vinil je primeren za stanovanja s talnim gretjem, saj ima visoko gostoto in je tanek. Vseeno je treba paziti, da se ne segreva na višje temperature od 28 stopinj. Vinilno talno oblogo lahko uporabite tudi v kopalnici. Za kopalnico raje izberite vinilne talne obloge, ki se montirajo z lepljenjem, da voda ne bo prišla pod talno oblogo. Izberite tak vinil, ki ne vsebuje ftalatov, saj je Vaše zdravje na prvem mestu.

Velika izbira barv, imitacij vrst lesa in odtenkov betona

Izbirate lahko med vinilnimi talnimi oblogami v mnogo barvah in dimenzijah. Dobro premislite in si vzemite čas za izbiro barvnega odtenka vinila, da se bo le – ta skladal tudi s pohištvom in tako stanovanje ali hišo povezal v celoto. Svetlejše barve talnih oblog navidezno povečajo prostor, med tem ko temnejše barve prostor navidezno pomanjšajo. Temnejše barve prostoru dajo dih domačnosti, udobnosti, svetlejše barve pa prostor nekoliko posvetlijo in so zato boljša izbira za temne prostore. Svetli odtenki dajejo tudi občutek čistosti prostora.

Izberete lahko tudi vinil s pluto, ki je odličen toplotni izolator, v kolikor vas skrbi, da bi vaša tla lahko bila mrzla, če nimate talnega gretja. Izberete si lahko tudi vinil z gumo, ki je kakovosten zvočni izolator.

Vzdrževanje je resnično enostavno

Vinil je zelo trpežen material, ki je resnično enostaven za vzdrževanje. Za čiščenje vinilnih talnih oblog bo zadostovala vroča voda in krpa, ter neagresivno čistilno sredstvo. Ne potrebuje posebnih impregnacij ali poliranja, kot to potrebuje parket. V primeru večje obrabe parketa, torej v primeru, da se del tal odtrga ali pa v njih naredi luknja, lahko vinil zelo enostavno zamenjamo. Primeren je tudi za alergike in lastnike hišnih ljubljenčkov. Ne vpija vlage, saj je optimalno kemijsko sestavljen.

Obrabni sloj vinila

Izbiramo lahko med različno velikimi obrabnimi sloji vinila. Izberemo ga glede na namembnost prostora. Če izbiramo vinil za čakalnico, hodnik v šoli ali kakšno drugo javno površino, je dobro, da izberemo vinil z višjo številko obrabnega sloja. Za vinilne talne obloge, ki jih bomo uporabljali doma, v svojem stanovanju, bo zadoščal obrabni sloj 0,55 mm, med tem ko za javne površine raje izbirajte med vinili z obrabnim slojem 0,8 mm.

vinil-1

Varen za vso družino

Vinil je topel material in tako primeren za kobacanje in raziskovanje sveta malih otrok. Ne vpija vlage, ter tako preprečuje nastanek plesni. Za čiščenje vinilne talne obloge ne boste potrebovali agresivnih čistilnih sredstev, kar vam omogoča, da otroka brez skrbi pustite k igranju na tla. Pri izbiri bodite pozorni na to, da vinil ne vsebuje ftalatov, saj je vaše zdravje na prvem mestu.