električna kolesa Cube

Kakšne prednosti prinašajo električna kolesa Cube vam in okolju

Avtomobilizem

Električna kolesa Cube so velik hit pri nas in po svetu, saj so hitro, zdravo ter ekološko sprejemljivo prevozno sredstvo. Kakovostna in robustna električna kolesa Cube vas bodo peljala z lahkoto na dolge razdalje in v klance tudi, če nimate kondicije. Še posebej so primerna za tiste, ki težko hodite. Ne potrebujete nobenega izpita, hitro boste našli parkirišče, izognili se boste prometnim zamaškom, bili na svežem zraku in se peljali poceni ter brez potu. To so argumenti zaradi katerih se vse več ljudi odloča za to poceni prevozno sredstvo, s katerim nimate dodatnih stroškov in ne potrebujete garaže. Seveda tudi registracije ni.

Kako delujejo električna kolesa Cube?

Električna kolesa Cube so skoraj taka, kot navadna kolesa in jih seveda lahko tudi tako uporabljate. Razlika je v tem, da imajo nameščeno električno baterijo – akumulator in da imajo nameščen tudi električni motor, ki vam pomaga pri poganjanju kolesa. Največkrat boste kolo morali nekaj časa poganjati sami, da se motor prižge, nekateri pa lahko delujejo tudi drugače, odvisno je seveda od modela. O tem si lahko preberete na spletni strani zgoraj ali vprašate prodajalca.

električna kolesa Cube

Ko izbirate električna kolesa Cube, izbirate modele, ki nudijo različne možnosti glede na to, kaj potrebujete. Vsi imajo pregleden LCD zaslon, kjer boste videli, koliko je baterija polna, kot pri mobilnem telefonu, koliko ste prevozili kilometrov in kakšen program imate vklopljen. Od samega programa je namreč odvisno, kdaj in koliko vam bo kolo pomagalo pri pedaliranju, saj ima različne nastavitve.
Vsa električna kolesa Cube delujejo na elektriko, ki je najbolj čista energija, ki jo poznamo na našem planetu in ga ne onesnažuje. Super je tudi to, da se lahko polni tudi samo pri vožnji po klancu navzdol, ko ga ne poganjate in dosegate večje hitrosti, se motor spremeni v dinamo in polni Litij-ionsko baterijo. Tako boste porabili še manj električne energije. Kolo pa lahko polnite na javnih mestih, v šoli ali službi.

Kako izbrati električno kolo za zebe in družino?

Električna kolesa Cube so izdelana v več velikostih in verzijah. Velikosti okvirjev so pomembne zaradi vaše višine in dolžine nog, da boste lahko udobno poganjali to kolo. Običajno so izdelani v treh velikostih. Na spletni strani boste o tem lahko prebrali zapise in glede na svojo velikost kupili pravo kolo. Enako je kot pri navadnem kolesu. Seveda se električna kolesa Cube lahko nastavljajo tudi tako, da nastavite višino sedeža, ki se lahko nekoliko premika tudi naprej in nazaj, kar enako velja za krmilo. Tako se vam bo to kolo res prileglo.
Električna kolesa Cube pa boste izbirali tudi glede na moč motorja in baterije. Ta vplivata na to, kako je kolo hitro in kolikšno razdaljo bo z enim polnjenjem premagalo. Seveda je to odvisno tudi od dinamike vaše vožnje in od samega terena. Če se vozite po neravnem terenu in po klancu, se bo baterija gotovo prej spraznila.
Nenazadnje kolo izbirate tudi glede na njegov izgled, kakšne barve je in kakšno ima opremo. Če se vozite pretežno po mestu in urbanih naseljenih, vzmetite mestno kolo, če pa po neravnem naravnem terenu, pa gorsko. Ta kolesa imajo tudi super vzmetenja in ojačane okvirje. Treking kolesa pa so namenjena rekreacijam in zelo dolgom vožnjam. Nekatera so pravilno opremljena za mestno vožnjo, druga ne, zato o tem povprašajte, da ne boste kršili pravil cestnega prometa.
Če boste gledali na ceno, so ta kolesa prej različnega cenovnega ranga. Če bi radi res ugodno kolo, lahko kupite tudi rabljenega, vendar od pooblaščenega prodajalca ali pa počakate na kakšen popust.

Ali lahko kupite električna kolesa za vso družino?

Seveda, saj so električna kolesa Cube izdelana tudi za mladince in otroke. Za njih morate izbrati taka kolesa, ki so primerna za njihovo velikost, zato bodite glede tega zelo pazljivi. Otroška in mladinska električna kolesa Cube so seveda opremljena z bistveno manj zmogljivo baterijo in motorjem, da to kolo ne dosega prevelikih hitrosti, da ga otrok lahko dobro obvlada. Seveda bodite na začetku vedno zraven, dokler se ga zares tudi ne navadi. Imeti pa mora izpit za navadno kolo, drugače ga seveda ne sme voziti.
Ko boste kupili tako električno kolo, pa ne pozabite, da je za otroka čelada seveda obvezna in nabavite mu tudi zaščitne rokavice, komolčnike in zaščito za kolena.

električna kolesa Cube

Ekološki vidik električnih koles

Ker električna kolesa Cube nadomestijo avtomobil, ki ga ponavadi poganja bencin, ki je tudi velik ter neroden za reciklažo, je to za naravo zelo dobro, saj to kolo poganja elektrika, ki jo pridobivamo vedno več iz samo oskrbnih sončnih elektrarn. Električna kolesa nimajo izpuhov in naftni derivati se ne usedajo na zemljo, s čimer jo onesnažijo za tri generacije za naprej.
Ne samo, da dobro vplivajo na naravo, odlično vplivajo tudi na vaše dobro počutje in zdravje. Ker se gibljete na svežem zraku, boste bolj zdravi in hkrati boste kurili kalorije ter telovadili, ter s tem skrbeli za svojo težo, lep izgled ter srčno žilni sistem. Ker boste bolj zdravi, boste tudi bolj srečni in zadovoljni ter boste tako dobro vplivali na svoje sodelavce ter družino. S tem se bo naša družba precej izboljšala. Pohitite, da električno kolo še dobite, ker nekateri modeli zelo hitro poidejo.