garažna vrata cene

Garažna vrata – cene so odvisne od različnih parametrov

Vse za dom

Garažna vrata so eden izmed pomembnejših delov vsakega bivanjskega ali industrijskega objekta. Za razliko od vhodnih vrat pa garažna vrata nimajo le estetske funkcije, ampak morajo biti tudi visoko funkcionalna. Zato je zelo pomembno, da premišljeno izberete garažna vrata. Cene so si med seboj zelo različne, saj so odvisne od več parametrov. Za vas pa je na koncu najpomembnejše, da najdete ponudnika, ki ponuja ugodne cene garažnih vrat, ki niso le ugodne, ampak tudi kakovostne in ki ustrezajo vašim potrebam.

garažna vrata cene

Garažna vrata – cene so v veliki meri odvisne od dvižnega mehanizma in vrste panelov

V spletnih iskalnikih je ključna beseda garažna vrata cene zelo pogosto iskana besedna kombinacija, saj se vsak bodoči naročnik novih garažnih vrat zaveda, da ta investicija zagotovo ne spada med najugodnejše. Toda to ne pomeni, da je težko najti ugodna, a hkrati kakovostna garažna vrata. Cene so, kot smo že omenili, odvisne  od več različnih parametrov.

V prvi vrsti je cena garažnih vrat odvisna od dvižnega mehanizma, kar je popolnoma pričakovano. Vsekakor ročni ali avtomatski dvižni mehanizem ne moreta zagotavljati enakih cen garažnih vrat. Je pa izbira dvižnega mehanizma poleg cene, ki ste jo pripravljeni odšteti za garažna vrata, zelo odvisna tudi od tega, kakšne so vaše potrebe. V zadnjem času se zlasti za garaže bivanjskih objektov, vse bolj priporoča avtomatski dvižni mehanizem. To pa zato, ker je veliko enostavnejši za uporabo, saj od uporabnikov zahteva manj napora. Ker je tudi poraba električne energije pri avtomatskem dvižnem mehanizmu praktično zanemarljiva, so res priljubljena tovrstna garažna vrata. Cene se med različnimi modeli avtomatskih garažnih vrat zopet razlikujejo ravno za to, da bi vsak uporabnik res lahko dobil garažna vrata točno po njegovem okusu.

Poleg dvižnega mehanizma pa tudi vrsta panelov pomembno odloča o tem, koliko boste odšteli za svoja nova garažna vrata. Cene panelov različnih vrst se pomembno razlikujejo. V grobem pa lahko izbirate med lesenimi, jeklenimi in aluminijastimi paneli. Za katero vrsto panelov se boste odločili je zopet stvar osebnih potreb. Za običajne bivanjske objekte so leseni paneli odlična rešitev, medtem ko za industrijske objekte, v katerih je velika možnost trkov in udarcev v vrata, leseni paneli niso najboljša izbira. Poenostavljeno povedano morate tem bolj kot imate v garaži okolje izpostavljeno trkom, tem bolj previdno izbrati kakovostne in odporne panele.

Garazna-vrata-1

Ne pozabite na izolacijo

Poleg različnih specifikacij posameznih garažnih vrat, s katerimi vas bodo seznanili v postopku izbire in nakupa garažnih vrat, se zavoljo doseganja čim nižje cene, pozabi na izolacijo panelov. Na vaš letni račun za ogrevanje hiše vsekakor lahko močno vpliva to, kako dobro so izolirana vaša garažna vrata. Cene manj izoliranih garažnih vrat so logično nižje, toda izračunajte si, ali vam toplotne izgube zaradi slabo izoliranih garažnih vrat na dolgi rok prinesejo kaj drugega kot izgubo. Če želite, da vaša garažna vrata ne proizvajajo dodatnih toplotnih izgub, mora debelina panelov znašati vsaj 4 cm.

Izkoristite osebno svetovanje

Ker je nakup garažnih vrat velik projekt, vam vsekakor svetujemo, da pri izbranem podjetju izkoristite možnost osebnega svetovanja. Vi ste si morda pogledali nekaj revij o garažnih vratih, toda izbrani mojster z dolgoletnimi izkušnjami vam bo zagotovo bolje svetoval, katera garažna vrata vam najbolj ustrezajo.  Na primer, če imate namen veliko hoditi  skozi garažo, je zelo dobro, da se odločite za vgradnjo osebnih vrat v garažna vrata. Cene takšnega posega bodp seveda višje od klasičnih vrat, a zaradi tega jih boste tudi lažje in bolj z veseljem uporabljali. Ne pozabite, nova garažna vrata kupujete za to, da bo vam lažje v vsakdanjem življenju in vsekakor ne le za to, da bodo lepo krasila vaš dom.