robotske kosilnice

Vrhunske robotske kosilnice vam prihranijo čas in energijo

Vse za dom

Robotske kosilnice so eden najbolj inovativnih in koristnih izumov za gospodinjstva in poslovne stavb, ki imajo okoli hiš in stavb vrtove, zelenice in travnike. Te je namreč treba redno vzdrževati. Če je mokro odboje, da je kakšno leto pretirano deževno ter megleno, je treba take zelenice, če želite da so res lepe in jih lahko sploh kosite s kosilnico, redno vzdrževati. To pa enostavno pomeni, da morate kositi prav vsak teden. Ta problem vam rešujejo robotske kosilnice Husqvarna, ki so cenjene kot ene najboljših najbolj zanesljivih avtomatskih kosilnic pri nas. To je zanesljiva in kvalitetna blagovna znamka, ki ji lahko zaupate, saj ima kvalitetne izdelke ter si zna poskrbeti za svoje stranke tudi v primeru nezadovoljstva. Robotske kosilnice prihranijo predvsem čas, ker kosijo same in lahko pokosijo tako, kot vam je všeč. To pomeni, da lahko nastavite, kakšen vzorec boste imeli na zelnici ali travniku in vrtu.

Prednosti robotske kosilnice

Bistvene prednosti robotske kosilnice so energijska učinkovitost, da ne onesnažuje okolja, ni hrupna, ne pušča za seboj  naftnih derivatov, prihrani vam čas in živce ter naredi okolico idilično. Te kosilnice zgledajo kot majhni avtomobili, ki se vozijo sami po vrtu ni travniku ter kosijo, kot so sprogramirani. Imajo omejeno območje, kjer kosijo ter sprogramiran vzorec, za katerega želite da se pozna po košnji. To je na primer lahko izgled nogometnega igrišča.

robotske kosilnice

Uporabljajo električno napajanje, ki je najbolj čista možna energija, ki ne uničuje okolice in planeta. Polnijo se same tako, da se odpeljejo do polnilne postaje in se na njo priklopijo, ko potrebujejo električno energijo. Seveda znajo oceniti, koliko so oddaljene od polnile postaje in koliko bodo energije še porabile do tja, da se lahko priklopijo. Zaradi tega so izjemno tihe in ne bodo motile ne vas niti sosedov s hrupom ali smradom, ki ga oddajajo kosilnice, ki delujejo na mešanico bencina.

Prihranek vašega časa je 100 %

Vse robotske kosilnice delujejo povsem samostojno. Na začetku jih programirate, kaj od njih želite, da naredijo in to je to. Če imate zelo velike površine za pokositi, potem jo boste morali prenesti iz določenega območja na drugega in spet bo tam pokosila tako velik kos zemljišča, kot je to sploh mogoče. Tako lahko pokosite dejansko zelo velike travnate površine brez, da bi vložili svoj čas in trud v to.

Med tem časom, ko robotska  kosilnica kosi, vi lahko opravljate svoje delo, ali ste v službi, ali celo na dopustu, pa bo program sam poskrbel, da se bo vklopila tako, kot ste jo nastavili. Pametne robotske kosilnice lahko kosijo dejansko kadar koli, tudi v dežju in ponoči, ker imajo senzorje, ki zaznajo okolico in pa luči, s katerimi si osvetlijo pot. Tako zaznajo ovire in pokosijo okoli njih.

Robotske-kosilnice

Ali robotska kosilnica lahko pokosi tudi naklone?

Nekatere robotske kosilnice so izdelane posebej za strme terene. Če imate zelo razgiban, kamnit ter strm teren, se pozanimajte pri podajalcu, kateri model kosilnice je pravi za ta namen. Kosijo namreč tudi do 45 % naklon, ker je izjemno veliko. Takega naklona ne morete pokositi z nobeno kosilnico razen s specialnimi, ki so zelo drage. Tudi na roke, če bi kosili z nitko ali podobnimi kosilnicami, je to kar velik napor za človeka pa še ogromno časa vam gre v nič.

Vse robotske kosilnice pa imajo še eno čudovito lastnost ni sicer vam bodo same pokosile tudi precej nedostopne predele vrta. To je največkrat pod grmovjem, kjer je zelo težko kositi. Ta majhna in okretna kosilnica pa se bo pripeljala pod grmovje in pokosila vse, kar je na njeni poti razen kamenja seveda.

Tudi ekološki vidik take kosilnice je čudovit. Za sabo ne pušča nič strupenega, kot so naftni derivati, zato se na takem vrtu lahko brezskrbno ograjo otroci in domače živali.