Lesena okna cenik

Lesena okna: cenik in katere faktorje je potrebno upoštevati pri izbiri

Vse za dom

Les je material, ki ga človek že dolga tisočletja uporablja za gradnjo. Z napredkom tehnologije in novimi znanji pa se je izdelkom iz lesa znatno podaljšala življenjska doba, kar se odraža v vse večjem zanimanju za vgradnjo lesenih oken. Lesena okna (cenik tovrstnih oken variira glede na dejavnike, ki jih bomo opisali v nadaljevanju) so zadnja leta vse bolj priljubljena izbira, saj dihajo in živijo z uporabnikom, kar bivalni izkušnji daje prav poseben čar. Kaj je lahko boljšega, kot pa bivati v okolju, v katerem nas, vsaj pretežno, obdajajo naravni materiali?

Cena lesenih oken ni pretirana, sploh pa če pomislite, da z vgradnjo takšnih oken v svoj dom povabite naravo in postanete del energetsko učinkovitega ter trajnostnega načina življenja.

Zakaj vgradnja lesenih oken ni več vprašanje

Ne zgolj trajnost in sobivanje z naravo, lesena okna objekt nadgradijo tudi s svojo estetiko, odlično izolacijo ter dolgo življenjsko dobo.

Večna lepota lesa

Težko je preseči tradicionalno klasiko, kot je les. Nudi nam eleganco, toploto, v široki paleti barv in odtenkov, ki so na izbiro, pa vsakdo najde okna povsem po svojem okusu. Naj vaša hiša oddaja toplino in prevzame goste že na zunaj!

Izolacijske lastnosti lesa in cena lesenih oken

Dobra toplotna izolacije je ključni dejavnik, katerega pri izbiri oken upošteva sleherni kupec. Z izborom lesenih oken boste privarčevali kar nekaj denarja (ki bi ga drugače odšteli za ogrevanje), saj je les naravni material, ki se ponaša z odličnimi izolacijskimi karakteristikami. Uravnava tudi zračno vlažnost, zato prispeva tudi k bolj zdravemu bivalnemu okolju. Ne samo pri toplotni, tudi pri zvočni izolaciji les velja za enega boljših materialov. Pri tem pa je potrebno poudariti, da ni vse odvisno zgolj od oken in okvirjev, ampak tudi od ustrezne vgradnje okna v stensko luknjo.

Dejstvo je, da boste težko našli okna, ki bodo bolje izolativna kot pa lesena. Če je okno izdelano skrbno in kakovostno, vam nudi izredno izolacijo, v kombinaciji primerne zasteklitve, profilov ter drugih sestavnih delov pa se ta prednost samo še poveča. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da zaradi teh lastnosti pride tudi do pametnejšega izkoristka energije (za ogrevanje in hlajenje notranjih prostorov boste porabili manj energije). Cena lesenih oken oziroma investicija se vam bo torej tekom let povrnila z manjšo porabo energije.

Z vgradnjo lesenih oken v svoj dom povabite naravo

Trajnostna rešitev

Les je organski material, kar pomeni, da je prijazen okolju. Ves čas se obnavlja, izdelke iz lesa pa lahko tudi recikliramo. Tehnološki napredek stremi tudi k vse manjši porabi energije pri proizvodnji, zato boste z izbiro lesenih oken prispevali tudi k zmanjšanju škodljivih vplivov na okolje.

Dolgotrajnost

Lesena okna bodo vašemu domu služila zelo dolgo, saj ne morejo zarjaveti, zaradi zanemarljivega koeficienta ekspanzije se ne razširijo veliko ter so zelo trpežna. Seveda pa sta dolgotrajnost in vzdržljivost odvisna tudi od primernega vzdrževanja.

Kaj pa cena za investicijo kot so lesena okna? Cenik zaradi vsega zgoraj naštetega seveda ne more biti najnižji, vendar vam zagotavljamo, da je to investicija, ki se vam bo na dolgi rok zelo izplačala. Cena lesenih oken se vam tudi ugodno zniža ob koriščenju subvencije Eko sklada!

Vzdrževanje lesenih oken

Sodobno izdelana lesena okna zaradi svoje specifične obdelave potrebujejo le minimalno vzdrževanje. To pomeni, da vaša okna ne bodo potrebovala brušenja in barvanja, kakor je to veljalo pri klasičnih lesenih oknih. Na letni ravni se priporoča, da okna dobro pregledate in potem s primernim negovalnim sredstvom po potrebi sanirate kakšne majhne poškodbe. Sicer pa okna ob čiščenju le obrišete z vlažno krpo in bo to povsem zadostovalo.

Kaj upoštevati pri izbiri lesenih oken

Ko izbirate lesena okna, se vam ob široki ponudbi zlahka pojavi veliko vprašanj. Ena izmed informacij, ki vam je zagotovo najpomembnejša, je cena za lesena okna. Cenik vam bodo najbolj korektno predstavili ponudniki, s katerimi se dogovarjate. Cena lesenih oken bo odvisna od vaših želja, potreb in proračuna, ki ga imate na voljo.

Priporočamo vam, da se pri izbiri osredotočite na vsaj tri ključne dejavnike:

  • Izbira lesa

Veste, da smrekov les nudi najboljše toplotno-izolativne vrednosti ter je primeren za pasivne hiše, macesen zagotavlja posebno toplino, hrastov les pa simbolizira plemenitost in tradicijo doma? Izbira lesa za okna ni lahka odločitev, zato se s ponudnikom dodobra posvetujte o najprimernejši vrsti za vaše želje in potrebe. Naj še omenimo, če izbirate lesena okna, cena variira tudi glede na izbor lesa, iz katerega bodo izdelana.

  • Kakšen je proizvodni proces

Obdelava lesa je precej specifična in zahtevna. Prepričajte se, da bodo okna, ki jih izberete, šla skozi proces tehnološko napredne, računalniško vodene ter avtomatizirane proizvodnje. Le na tak način bodo vaša okna zagotavljala trdnost in trajnost vseh elementov, iz katerih so sestavljena.

  • Zagotavljanje kakovosti in ustrezni certifikati

Pri izboru ponudnika za izdelavo lesenih oken preverite, kateri imajo ustrezne certifikate. Morebitna priznanja in nagrade pa bodo še samo pika na i za zagotovilo, da imate v izboru izkušenega in strokovnega proizvajalca.

Cena lesenih oken je odvisna tudi od lesa, iz katerega so izdelana

 

Če ste v iskanju strokovnjakov na področju izdelave oken, obiščite spletno stran podjetja Kosec tim in si oglejte njihovo ponudbo.

Lesena okna – cenik

Ko je govora o investiciji, kot so lesena okna, cena naj ne bo glavni faktor pri odločitvi, saj gre za naložbo v udobno in zdravo prihodnost vašega doma.

Če vas zanimajo lesena okna, cena ni tako visoka v primerjavi s tem, kar pri vgradnji takšnih oken pridobite za svoj dom. Morda se vam bo ob nabiranju informacij sprva za zadelo, da je cena lesenih oken precej višja v primerjavi z drugimi. Ko pa še enkrat pogledate vse prednosti, ki vam jih lesena okna ponujajo, se investicija definitivno izplača. Zaradi manjših izgub energije in zelo dolge življenjske dobe se vam bo vloženi denar kaj kmalu povrnil. Da ne govorimo o visokem nivoju udobja bivanja v objektu, kjer so lesena okna. Cenik boste pridobili pri ponudniku, odvisen pa je od izbire lesa, dimenzij in sistema vgradnje, ki ga izberete za svoja lesena okna. Cena bo zajemala seveda tudi kakovostno montažo.

Razmišljate o tem, da obstoječa okna zamenjate za lesena okna? Cena je zagotovo pomemben dejavnik pri izbiri, zato se pred odločitvijo posvetujte s strokovnjaki, ki vam bodo znali pomagati pri najboljšem razmerju med kakovostjo in ceno.

V podjetju Kosec tim d. o. o. so specializirani tudi za lesena okna. Cena njihovih produktov in storitev je prilagojena glede na potrebe stranke, zato jim pošljite povpraševanje na njihov kontakt. Za spremljanje njihovega dela in aktualnih ponudb pa obiščite tudi Facebook stran podjetja Kosec tim.

 

Z vgradnjo lesenih oken postanete del trajnostne rešitve

V kolikor vas zanimajo lesena okna (cenik lahko večinoma pridobite na spletnih straneh ponudnikov), zagotovo razmišljate v pravo smer. Naravni material bo z vami dihal ter skrbel za vaše splošno dobro počutje v udobju doma. Navsezadnje se vedno bolj znova vračamo k naravi in z vgradnjo lesenih oken jo boste en delček prinesli v svoj dom.