markize

Kakšne markize so danes vse na voljo na trgu?

Vse za dom

Našo ljubezen do sonca, njegove svetlobe in prijetne toplote je nemogoče zanikati. Naj bo v zimskih mesecih ali poleti, na terasi lokalov ali ob obali, radi preživljamo čas v objemu žarkov in se polnimo z njihovo energijo. Žal pa se tu ne izpostavljamo le prijetnim lastnostim sonca, ampak tudi mnogim stranskim učinkom, ki nimajo pozitivnega učinka na naše zdravje, sploh pa ne dolgoročno.

Za senčenje so ljudje tako že v antičnih časih uporabljali platna, nekoliko kasneje, v 18. stoletju, pa se je že začel uporabljati tudi pojem markize. Skozi čas so te postajale vse bolj priljubljene, raznolike in dodelane in tako imamo sploh zaradi njihove velike vloge pri omogočanju varnega uživanja sončnih dni danes na trgu res raznoliko ponudbo teh senčil.

Današnje markize sledijo sodobnim trendom na področju uporabnosti, funkcionalnosti in dizajna. Tudi pri podjetju Kosec Tim se trudijo izpolnjevati vsa najvišje zahtevana določila in specifikacije. Tako se lahko njihova senčila pohvalijo s številnimi revolucionarnimi rešitvami, ki uporabniku omogočajo kakovostno in udobno bivanje. Vaš dom dodatno popestrijo, izpopolnijo in na splošno oplemenitijo. Izvedbe današnjih markiz so lahko klasične, polkasetne in kasetne. Uporabniki lahko izbirate med široko ponudbo različnih tkanin vrhunskega proizvajalca Sattler, ki obstajajo v različnih barvah, vsebujejo pa najrazličnejše elegantne vzorce. Poleg standardnih barv ohišja pa se lahko odločite za katero bolj unikatno barvo, ki na nek način opisuje tudi vas.

Kje so markize sploh primerne?

Markize so pravzaprav tende, ki imajo pregibno ostrešje in so v veliko pomoč sploh pri iskanju rešitev za senčenje površin, kjer naletimo na prostorske omejitve. Tenda tu ne bi mogla zadostiti potrebi po zaščiti pred sončnimi žarki, lomljena oblika markize pa nas reši zahteve po velikem naklonu senčila in tako s svojo obliko doprinese k višini prostora. Tako so primerne za senčenje vseh zunanjih prostorov, pa naj gre ta teraso, balkon ali pa morda gostinski lokal. Označujemo jih kot del zunanjega stavbnega pohištva, ki nam lahko zagotavlja številne prednosti kot so zaščita pred nevarnimi sončnimi žarki, estetski doprinos in pa tudi umik pred pogledi sosedov. 

markize

Ta senčila so torej vrhunska izbira za balkone in sploh terase, z njimi pa lahko tudi pokrijete prostor za parkiranje avtomobila in si tako zagotovite celo zagotovite garažni prostor. Izbirate med številnimi dimenzijami, materiali ter oblikami in si tako izgled svoje zaščite pred soncem popolnoma prilagodite vašim željam in potrebam. Z izbiro primerne markize boste veseli vsakega sončnega dne in v njem boste lahko uživali brez skrbi za svoje zdravje. Izbirate lahko med ponudbo markiz modernih oblik ali klasičnimi markizami v ravnih linijah, a ne glede na izbiro bo vaše senčilo z motornim pogonom s sprejemnikom zagotovilo udobje, eleganco, visoko kvaliteto, obstojne materiale in tako tudi dolgo življenjsko dobo.

Kako izbrati primerno obliko markize?

Ker so naše želje in predstave o funkcionalnosti in namembnosti markize zelo različne, je prav taka tudi njihova ponudba in zelo je pomembno, da pred nakupom dobro premislimo, kakšna bo njena vloga in umeščenost v prostor. Na trgu lahko izbiramo med tradicionalnimi, navpičnimi, polkasetnimi ali kasetnimi senčili. Slednje imajo veliko prednost v možnosti popolnega skritja tende v kaseto kadar si morda zaželimo popolne izpostavljenosti prostora sončnim žarkom, s tem pa jo seveda tudi zaščitimo pred negativnimi vremenskimi vplivi in predčasnim uničenjem.

Ko imamo jasno sliko o izbiri najboljše oblike za naše potrebe, pa pride na vrsto tudi estetska plat našega senčila in prav je, da pri izbiri markize gledamo tudi na to. S premišljeno izbiro materiala, barve in vzorca lahko popestrimo še tako mrtev prostor in dodamo funkcionalnosti tudi privlačen izgled. Za katerikoli tip markize pa se bomo konec koncev odločili, nam bo z izbiro kvalitetnega in zanesljivega ponudnika lahko res dolgo nudila udobje v prijetni senci pred hišo, na terasi ali pa balkonu. 

markize

Kje dobiti najboljše informacije za končni nakup?

V podjetju Kosec tim se lahko pohvalimo s številnimi izkušnjami in veliko izbiro na področju zunanjega stavbnega pohištva v različnih oblikah. Ukvarjamo se tako s prodajo kot tudi montažo, v kombinaciji s tem pa nudimo tudi ogromno izbiro notranjih in zunanjih senčil. Naši strokovnjaki vam bodo s ključnimi informacijami z veseljem pomagali priti do prave odločitve in vam dali nasvete glede vsega potrebnega za končno izbiro markize. Zavedajo se namreč pomembnosti visoke kvalitete vašega senčila, ki pa mora biti za optimalno funkcionalnost in dolgoročno obstojnost tudi kvalitetno vgrajeno.

Katere markize so na voljo pri KOSEC TRADE?

TOPLINE serija – največjo vlogo pri zanesljivosti in dolgi življenjski dobi igra dobra mehanika. Posebnost ten serije je pregibna roka, ki vzdrži enormne vetrne obremenitve in zagotavlja do 70.000 pregibov.

TRENDLINE serija – prednost te serije je izteg markize tudi do treh metrov in pol. Tudi v tej seriji se lahko zanesemo na pregibno roko, ki z dvojnimi vzmetmi zagotavlja več kot 70.000 pregibov in dolgotrajno napetost platna. 

SWINGLINE serija –  to serijo označuje predvsem odlična kvaliteta po dostopni ceni. Je rezultat dolgotrajnih testiranj pod veliko obremenitvijo in izbire kvalitetnih materialov kot so nerjaveči vijaki in plastificirani pogonski deli. S svojo kompaktno obliko je primerna za različne načine vgradnje.

Kako zagotoviti maksimalno uporabnost markize?

Poleg primerne izbire oblike našega senčila igra veliko vlogo tudi material, iz katerega je narejena tenda, ki nudi zaščito pred sončnimi žarki. S posebnim oplemenitenjem tkanine si lahko zagotovimo povečano odpornost na umazanijo, višjo odbojnost vodnih kapljic in pa zmanjšamo površinsko napetost platna.

Markiza nam lahko izboljša izkušnjo tudi z dodatno opremo kot so grelniki ter svetlobne letve, ki bodo naš doživljaj toplote sonca lahko podaljšali tudi v del dneva, ko se ta že končuje. Tako koriščenje naše terase ali balkona ne bo več vezano na letne čase – pod prijetno infrardečo toploto lahko imamo poletje kadarkoli.