pokrivalo za avto

Pokrivalo za avto – nujna oprema vsakega avtomobilista

Avtomobilizem

Pokrivalo za avto proti toči nudi odlično zaščito tako pred točo, kot tudi pred drugimi vremenskimi vplivi. Pokrivalo za avto vrhunske kakovosti lahko naročite na povezavi. Gre za pokrivalo z veliko pozitivnimi lastnostmi, kot so debela plast pene, prezračevalna odprtina proti kondenzaciji in bočna zaščita avtomobila. Shranite ga lahko v priročno in prav temu namenjeno vrečo, da ga boste lahko vzeli s seboj kamorkoli greste.

Pokrivalo za avto je nujna oprema vsakega avtomobilista, saj jeklene konjičke ščiti tako pred udarci toče, kot tudi pred drugimi vremenskimi vplivi, kot sta dež in sneg, pa tudi pred kapljami drevesne smole, ki jih je izredno težko očistiti iz avtomobila, pred nadležnim saharskim peskom, in še bi lahko naštevali. Gre za opremo vsakega dobrega lastnika avtomobila, saj se nikoli ne ve, kje in kdaj nas lahko preseneti poletna vročinska nevihta s točo, na katerem parkirišču bo na naš avto kapljala smola in kdaj bo veter prinesel saharski pesek. Stres, ki ga povzroča poškodovana pločevina na avtu lahko prihranimo. Pokrivalo je dobro imeti vedno v avtomobilu, da avto lahko pokrijemo tudi, kadar smo zdoma, npr. na službenem parkirišču ali na poletnih počitnicah na morju.

Kako izbrati dobro zaščitno pokrivalo za vaš avtomobil?

Pomembno je, da je zaščitno pokrivalo narejeno z debelo proti udarno peno, ki vozilo ščiti pred močnimi udarci toče. Izberite pokrivalo, ki ima debelo plast pene, ki bo zares uspela ublažiti udarce morebitne toče. Pena naj bo nameščena po celotni dolžini avtomobila, od sprednjega dela avtomobila preko luči, na sprednjem vetrobranskem steklu, strehi, zadnjem vetrobranskem steklu in tudi zadku avtomobila, preko zadnjih luči. Dobro pokrivalo je narejeno tako, da ščiti tudi bočne dele avtomobila, saj so tudi ti predeli avta zelo občutljivi in se hitro poškodujejo, še posebej, če točo nese veter in tako ne pada navpično navzdol. Na nekaterih delih, ki se hitreje poškodujejo naj bo pokrivalo za avto še dodatno oblazinjeno. Pokrivalo naj ima zračno odprtino proti kondenzaciji, ki ima veliko pozitivnih učinkov – omogoča hranjenje vozila pod pregrinjalom za daljše obdobje in hitro sušenje pregrinjala. Pokrivalo naj bo primerne velikosti za pokrivanje vašega tipa vozila in ne enovite, univerzalne velikosti, saj se bo pokrivalo za avto le tako lahko najbolje prilegalo vašemu avtomobilu in ga ščitilo pred udarci toče, ki lahko povzročijo veliko škode.

Zračna odprtina proti kondenzaciji

Dobro je, da pokrivalo z odprtino za pretok zraka preprečuje zadrževanje vlage, saj ti. »kondenz« škoduje vrhnjemu sloju barve na avtomobilu. Prav tako pripomore k hitrejšemu sušenju pokrivala tudi na samem avtomobilu, kar pomeni, da je tovrstno pokrivalo primerno tudi za hranjenje vozila za daljše obdobje.  Pomembno je, da avtomobila ne pokrivate z pregrinjalom ko je mokro, pač pa to naredite prej, ko je vozilo še suho. Avtomobile, v kolikor je le možno, pokrivajte s suhim pokrivalom.

pokrivalo-za-avto-1

Kako zagotoviti, da bo pokrivalo za avto ostalo na mestu?

Izberite tako pokrivalo za avtomobil, ki se ga namesti tako, da je čim večkrat pripeto z zategovalnimi trakovi. Samo, če bomo uporabili zategovalne trakove, bomo lahko zagotovili najlepše prileganje ter tako tudi najboljšo zaščito, poleg tega, da izberemo pokrivalo za avto primerne velikosti. Da je pokrivalo dobro pritrjeno je pomembno še posebej ob močnih sunkih vetra, ki pokrivala zlahka odpihnejo, če se vanje ujame zrak. V kolikor je pregrinjalo pripeto in zategnjeno z zategovalnimi trakovi, se to ne more zgoditi. Izberite pokrivalo, ki ima poleg zapenjanja pri odbijačih, torej prednjem odbijaču in zadnjem odbijaču, še možnost sredinskega zapenjanja. Takšen sistem se v praksi odnese najbolje, saj odlično preprečuje, da bi veter prišel pod pregrinjalo in ga odpihnil.

Povsod z nami

Pokrivalo za avto imejmo vedno pri roki, saj nikoli ne vemo, kje in kdaj nas lahko preseneti huda poletna vročinska nevihta s točo. To se nam lahko zgodi tako doma, kot tudi na službenem parkirišču ali na poletnih počitnicah. Pregrinjalo naj ima priloženo vrečo, v katero ga lahko na enostaven način spravite, vozite s seboj in ga imate pri roki kadarkoli ga potrebujete.

Vsi lastniki avtomobilov svoje jeklene konjičke zelo cenimo in zanje želimo čim bolje poskrbeti, da jih ohranimo za dolgo obdobje. Pokrivalo za avto avtomobile ščiti pred udrtinami in drugimi poškodbami, ki jih lahko naredi toča. Tovrstne poškodbe avta povzročajo veliko stresa in stroškov za popravilo. Prihranite denar in živčke, uporabljajte pregrinjalo za avto.