poročni fotograf

Poročni fotograf naredi profesionalne fotografije vašega nepozabne poroke

Moda in lepota Zanimivosti

Poročni fotograf je profesionalec, ki odlično obvlada fotografiranje, sceno in ima profesionalno opremo. Če želite imeti vrhunske fotografije vašega neponovljivega dogodka, je izbira poročnega fotografa ključna, kajti vaš dogodek se ne bo nikoli več ponovil. Poroka je edinstven dogodek, neglede na to, ali se poročite v življenju večkrat, je vsaka poroka nekaj posebnega s posebno osebo, ki ste jo izbrali za življenjskega sopotnika. Kakor zaupate sopotniku, tako morate zaupati fotografu, da bodo vaše fotografije res uspele in da boste zgledali ovekovečeni kot kralji in kraljice.

Kakšen naj bo poročni fotograf za vašo poroko?

Poročni fotograf se izkaže z že narejenimi fotografijami, ki jih je fotografiral do vašega velikega dogodka. Če ga hočete preizkusiti, je najbolje, da vas prej fotografira in videli boste, ali je zadel bistvo, ki ste ga hoteli doseči. Dober fotograf bo posnel video in tudi fotografije, ker ima za to več naprav, od sposobnih fotoaparatov, objektivov do kamer oziroma vse v eni napravi, le da menja objektive. Ni vseeno, s kakšnega kota vas slika, kako vas zna postaviti, urediti, da dobro zgledate in kakšen ambient bo izbral.

Vsekakor mora fotograf imeti tudi dodatno opremo, kot so osvetljava, filtri, dežniki za usmerjanje svetlobe, razni zanimivi pripomočki in podobno.

poročni fotograf

Odličen poročni fotograf se bo prilagodil vsakemu vremenu in svetlobi ter ambientu, Odlično bo fotografiral znotraj stavb, kakor tudi zunaj, v naravi, dežju ali soncu. Zna narediti kvalitetne, lepe in ostre fotografije v gibanju ter tudi statične. Ko izbirate fotografa je dobro, da se z njim tudi dobro ujamete, da posname vzdušje tako, kot si ga vi želite in da zgleda res sanjsko, kot v pravljici.

Dejan Žagar je velikokrat nagrajeni poročni fotograf

Za vašo poroko si zaslužite le najboljše, tudi najboljšega mednarodno nagrajenega fotografa Dejana Žagarja, ki bo v vaši poroki našel nekaj unikatnega. Vedno išče navdih v porokah, saj je to njegovo poslanstvo, zato nikoli ne fotografira serijsko. Dejan Žagar je poročni fotograf s srcem in dušo ter veliko kilometrine pri fotografiranju porok, saj je to njegova niša.

Dejan Žagar poročni fotograf je imel priložnost biti priča več kot 130-im ljubezenskim zgodbam v več državah. Vesel je, da ravno njega izberejo pari za ovekovečenje najbolj pomembnega dogodka za njihove rodove, ki bodo še prišli.

Prejeli boste kar 500 izvirnih fotografij, ki jih vam bo dostavil v nekaj dneh po poroki. Naročite lahko tudi foto knjigo, ki jo boste dobili v enem do treh mesecev. Koliko posnetkov je narejenih na poroki pa je seveda precej odvisno od samega dogajanja na slavju. Več kot je dogajanja, več fotografij lahko poročni fotograf posname.

Kako najeti poročnega fotografa?

Poročni fotograf mora zanesljivo priti na vaš največji dan, ki sta ga določila. Mora biti resen in pa z njim prej sklenete pogodbo, kdaj in kam naj pride. Plačate aro in potem, ko dobite fotografije, še preostanek zneska. V primeru, da bi zbolel alibi bil nujno zadržan, vam bo priskrbel drugega fotografa, s katerim je dogovorjen vnaprej in je v enaki kvaliteti, kot on sam. Seveda se bo on prilagodil, kajti vaš datum poroke ni premakljiv.

Fotograf lahko naredi tudi video posnetek. Če bi par želel daljšo verzijo posnetka pa s seboj pripelje še dodatnega fotografa, da so posnetki čim boljši. Drugače pa največkrat dela sam, ker ima tako res proste roke in vso kreativnost, ki jo mora umetnik imeti, ko fotografiral pare na njihovem začetku skupne poti.

porocni-fotograf-1

Enostavno pustite na spletni strani sporočilo za fotografa in vaju bo poklical ali kako drugače kontaktiral, da se srečate in pogovorite. Pride pa lahko kamorkoli, na konec sveta, če je to potrebno, ker je željan avantur in potovanj ter sprememb in zanimivih krajev. Zato se lahko poročite kjer koli na svetu in on bo zagotovo tam.

Koliko stane poročni fotograf? Odvisno je od vaših potreb in želja ter še od nekaj drugih dejavnikov. Dobite ponudno in izberete paket. V primeru, da je cena za vas sprejemljiva za vaš dragoceni dan, potem se sklene pogodba in se pogovorite še o detajlih, ki bodo na poroki, da se lahko fotograf vnaprej pripravi. Zagotovo si bo prizorišča že vnaprej ogledal. Glede na vaše želje in zgodbo pa bo vnaprej predvidel možne scenarije, ki jih bo posnel.

Vaša naloga je le ta, da ste tam in da ste srečni, kar se bo seveda močno odražalo na fotografijah. Ubogali boste nekaj preprostih navodil in dobili boste fantastične fotografije, ki jih  boste delili z družinama, prijatelji ali širšo javnostjo po potrebi. Zavedno pa bo dan ovekovečen za vaše potomce za več generacij naprej. Zaupajte se profesionalcu in preverite fotografije, ki jih je naredil do sedaj.