vzmetnice

Vzmetnice, ki bodo poskrbele za dober spanec

Vse za dom

Kadar je čas, da zamenjate svoje stare vzmetnice za nove, izberite vzmetnice kakovostnega podjetja, ki vam bodo nudile miren, dolg in globok spanec, udobje za hrbtenico in pa vretenca. Trenutna največja težava je, da zaradi hitrega ritma življenja enostavno pozabimo na svoje zdravje, ki pa je, če smo realni, naš največji zaklad.

Da bi se preventivno izognili težavam s hrbtenico, vratom in vretenci, smo vam danes pripravili nasvete in priporočila, na kaj morate biti pozorni, kakšno vzmetnico izbrati ter kako se ravnati ob že nastalih morebitnih bolečinah.

Vzmetnice in njihove vrste

Čeprav se večini ne zdi, je izbira pravilne vzmetnice še kako pomembna, saj vpliva na zdravje in ob enem regeneracijo telesa. Kadar spimo, je naše telo v stanju regeneriranja, zato je pomembno, da ima možnost udobne in kakovostne podlage, po kateri ne bodo bolečine nastajale, vendar bodo izzvenele. Seveda pa niso samo vzmetnice tiste, ki pripomorejo k dobremu spancu, vendar tudi kakovostno aktivno ledveno dno in aktivni vzglavnik, ki bo vaš vrat in glavo držal na takšni višini, da bo v pravem položaju, glede na celotno hrbtenico.

Da pa bo nočni počitek resnično ugoden, lahko izbirate med različnimi vrstami, kot so:

  • Medicinske, ergonomske in zračne.

Vsaka ponuja vrsto pozitivnih lastnosti, ki bodo rešile vaše težave, kot so nespečnost, razne bolečine v hrbtu, križu, vretencih in vratu. Omogočile bodo popolno podporo, da boste spali zdravo in ugodno.

Kadar izberete primerno ležišče, boste sebi s tem omogočili nove spalne vzorce ter se pozitivno preobrazili, saj boste naspani in čili ves dan.

vzmetnice-1

Kako do prave vzmetnice zase?

Najprej se je treba vprašati, kakšna težava vas pesti, da želite svoje ležišče menjati. Je to zaradi bolečin, nespečnosti, velikosti podlage, njene nepravilne izbire ali zaradi njene starosti? Glede na to, kako spite, torej vaš položaj spanca, določa tudi primeren nakup vzmetnice.

Pa si poglejmo primer:

  1. Spanje na trebuhu: za ta položaj je priporočljiva izbira srednje trdega do mehkega ležišča, ki nudi čvrsto oporo, ter plast mehke pene, ki se dobro prilega telesu.
  2. Na hrbtu: odlična izbira za ta položaj je trdo ležišče, da lahko ohranja pravilno lego telesa med spanjem.
  3. Bok? Spanje na boku je najpogostejši položaj, ki se ga ljudje polastimo. Zanjo je najboljše, da izberete ležišče iz spominske pene, zaradi katere se popolnoma prilega legi, teži in obliki vašega telesa. Ob enem pa preprečuje pritisk in samo obremenitev telesa.

Drugi primeri so tudi, kot smo našteli zgoraj, težave s hrbtenico. To je pogosta težava, saj večji odstotek ljudi opravlja sedeče delo, ki pa vodi v kronične bolečine vratu in hrbtenice. Če nato ne spite na kakovostnem ležišču, se lahko hitro zgodi, da ta bolečina prerase v še večjo bolečino. Zato v tem primeru izberite medicinske ali ergonomske vzmetnice. Pomagale bodo prav tako takšne iz spominske pene.

Če ste alergik, nič hudega, saj so skoraj vse že temu prilagojene in vsebujejo antibakterijske prevleke, ki odlično preprečujejo kakšen vdor zdravju škodljivim organizmom. Da same vzmetnice ostanejo zdrave in čiste, pa jim je treba nuditi pravilno prezračenost. Kar pomeni, da se jim zagotovi podcenjen element, imenovan ledveno dno.

Ko to veste oz. ugotovite, je odlično, da določite tudi želeno velikost, ki bo ustrezala okvirju vaše postelje in se tudi odločiti ali boste imeli enojen ali dvojni jogi. Prednost dvojnega jogija je, da si lahko s partnerjem zagotovita želeno trdoto, za kar najboljši spanec.

Zdravo spanje je pomembno!

Zakaj pa je pravzaprav tako pomembno, kakšne vzmetnice izberemo? Vsi vemo, da se med seboj razlikujemo, in nočni počitek ni nobena izjema. Vsakomur je všeč nekaj drugega, zato je tudi zelo pomembno, kakšno sestavo ima podlaga, saj to narekuje njene lastnosti.

Zato, da kupimo prave vzmetnice, je pomembna odločitev zato, ker:

  • Tako preprečimo razna bolezenska stanja, zdravstvene težave ter kronične bolečine, ki se hitro lahko pojavijo v predelu vratu in hrbtenice,
  • telesu omogočimo lažjo in tudi hitrejšo mentalno ter fizično regeneracijo, ki jo še kako potrebuje;
  • ko investiramo v izbiro kakovostne in prave podlage, pomeni, da investiramo v svojo prihodnost ter si zagotovimo kakovosten, krepčalen in globok spanec, z dolgo življenjsko dobo izdelka;
  • v nekaterih primerih odlično preprečimo tudi smrčanje.

Polagamo vam na srce, da popolno, univerzalno ležišče, ki bi vsem ustrezalo, enostavno ne obstaja! Treba je poskusiti več vzmetnic, občutiti želeno trdoto in se nato odločiti za tisto, ki nam najbolj ustreza, glede na vse standarde.

Vas muči nespečnost?

V kolikor ste ena izmed tistih oseb, ki ima neželen sindrom nespečnosti, je pomembno, da izberete ergonomsko oblikovano podlago, ki vam bo zraven vsesplošno boljšega počutja, nudila tudi izboljšanje imunskega sistema in spomina. Z dodano spominsko peno ter tanko srebrno plastjo, ki znižuje naelektrenost iz okolice, vam bo nudila prijetno, mirno in nestresno energijo, zaradi katere se boste nežno potopili v kakovosten spanec.

Čudovito dodatno oporo in nežnost pa bo dodal tudi dobro izbran vzglavnik, ki vam bo nudil odlično oporo vratu in glave, ter ju držal na pravilni višini tako, da bo hrbtenica razbremenjena in brez bolečin.

Izberite primerne vzmetnice še danes in uživajte v čudoviti mehkobi in opori, ki traja celo noč. Pa lahko noč.