CNC stroj

Na kaj biti pozoren pri izbiri CNC stroja?

Zanimivosti

CNC stroj je nepogrešljiv v vsaki lesni delavnici, pa naj bo velika ali manjša. Kljub tehnološkemu napredku v lesni industriji je CNC stroj ostal nespremenjen glede delovanja, le iz leta v leto jih izpopolnjujejo ter jim dodajajo funkcije za lažje delo in za večjo avtomatizacijo ter natančnost pri obdelovanju lesnih obdelovancev. Podjetje Lesmak je eno vodilnih pri nas glede prodaje in servisiranja CNC strojev, saj prisega na kvaliteto in zadovoljstvo strank. So hitri in odzivni ter prisluhnejo vašim željam ter potrebam in vam priskrbijo to, kar potrebujete za svoje delo. Proizvodnjo vam bodo avtomatizirali in poenostavili procese, da bodo hitrejši ter cenejši. S tem boste bolj konkurenčni na trgu.

Kako izbrati dober CNC stroj za vašo proizvodnjo?

CNC stroj kitajskega proizvajalca KDT je eden najboljših na svetu, saj je to podjetje vrhunsko in izkušeno za izdelavo CNC strojev, ki obdelujejo pohištvo. Gre za ploskovno obdelavo različnih masivnih izdelkov in stavbnega pohištva. Ti stroji pa obdelujejo tudi polizdelke za nadaljnjo proizvodnjo.

CNC stroj
Pri izbiri CNC stroja morate biti pozorni na to, da vam omogoči kar najbolj natančno obdelavo lesnih izdelkov, saj je od tega odvisno, kako bodo sodili drug k drugemu in kako kakovostno bo na koncu izdelan končni izdelek. Z natančno obdelavo bo montaža pohištva res preprosta in enostavna, kar so sanje vsakega monterja, zato boste vaše pohištvo lahko hitro prodali. Pri tem vam bo pomagal natančen CNC stroj z vpenjalnim sistemom. To pomeni, da bo obdelovanec fiksen in se med procesom obdelovanja ne bo premikal.

Izbira CNC stroja glede na njegove funkcije

Ko izbirate CNC stroj za lastno proizvodnjo, izberite takega, ki ima fiksen vpenjalni sistem in lahko spreminja položaje orodja za obdelavo, ki potujejo preko obdelovanca ter ga obdelujejo po meri. Orodje se premika po različnih oseh, zato je izjemno okretno in tudi natančno. To so lastnosti, ki jih mora imeti odličen CNC stroj, če želite biti konkurenčni na trgu s svojimi izdelki in polizdelki.
Te funkcije omogočajo, da se skrajša čas obdelovanja lesnih obdelovancev. Zaradi tega boste prihranili pri stroških. Ti stroji imajo še to prednost, da so enostavni za uporabo in nudijo preproste rešitve za vaše potrebe v proizvodnji. Zaradi vsega pa so tudi stroški vzdrževanja izjemno nizki.
Ta stroj ima delovno mizo veliko 3250 × 1250 mm. Ima šest brezcevnih podpornikov in vakuumska prijemala SCHMALZ. Njegova vakuumska črpalka je močna in ima pretok 160 m3/m. Opremljen je tudi z zmogljivim glavnim rezkalnim agregatom HSD, ki ima 13,2 kW motor. Tisti mizarji, ki proizvajate stavbno pohištvo, pa dobite zraven še četrto os in kotno glavo Hiteco z dvema izhodoma. Orodje lahko menjate zelo hitro z revolverskim zalogovnikom orodja. Ta je vgrajen na konzoli CNC stroja.

Zakaj izbrati klasični štiriosni KDT stroj za obdelavo lesa?

Klasični štiriosni CNC stroj iz serije KP je primeren za vse mizarske delavnice. Zagotovo vas bo v nakup prepričala mobilna upravljalna enota, ki ima priklopljen računalnik v katerem je vgrajena posebna in izjemno moderna ter uporabna programska oprema TPA CAD. Zaradi te izjemne tehnološke rešitve je ta stroj zelo enostavno uporabljati in se ga hitro privadite. Zmore pa delati enostavne pohištvene kose, kot tudi zelo zahtevne, zato ga kupujejo manjše mizarske delavnice, kot velike proizvodnje z zahtevnimi procesi.
Ta stroj je tako zmogljiv, da boste lahko obdelovanec obdelali tudi tri krat hitreje, kot z drugimi stroji, zato je res modra in cenovno ugodna izbira za vašo mizarsko delavnico. Tako bo CNC stroj iz serije KP vašo proizvodnjo pohitril in izboljšal kakovost izdelkov hkrati, kar vas bo postavilo v sam vrh izdelovalcev lesenega pohištva, ne samo pri nas, ampak tudi v tujini. Zato boste lahko delali za zelo zahtevne stranke in odjemalce, kar bo razširilo vaše poslovanje.

CNC stroj

Kaj pa cena?

Verjetno menite, da je tak CNC stroj izjemno drag, če je tako uporaben, hiter in konkurenčen. Vendar na srečo ni tako. Cena tega CNC stroja je dosegljivega prav vsakemu mizarju neglede na obseg proizvodnje in letni prihodek. O tem se prepričajte sami in pokličite prodajalca za posvet in ogled stroja. Dolgoročno ceno tega stroja znižajo še izjemno nizki vzdrževalni stroški, kar se vam bo poznalo vsa leta, ko boste imeli stroj.
Z nakupom ne boste odbili le resnično zmogljiv in hiter CNC stroj, ampak tudi izobraževanje za uporabo in demonstracijo uporabe modernega CNC stroja, svetovanje pri uporabi ter vzdrževanje. Garantirajo vam rezervne dele in potrošni material, dokler boste stroj imeli. Verjamemo pa da dolgo časa, ker je ustvarjen za to, da deluje v nedogled in da je v koraku s časom in ga le-ta ne bo povozil. Vsekakor se ga da nadgraditi v prihodnosti, če bo to potrebno.
CNC stroj je seveda treba znati uporabljati in tudi kar najbolje izkoristiti material, ki ni poceni. Tudi to se lahko naučite in profitirate še tukaj. Vsekakor ga je možno prilagoditi na več načinov prav vam in vašim potrebam. Predvsem je pomembno to, da je uporaba avtomatska in enostavna. Če želite biti bistveno bolj uspešni in produktivni ter konkurenčni, je taka izbira stroja za les prava in modra odločitev.