prehransko svetovanje

Prehransko svetovanje je prvi korak na poti do sprememb v vašem življenju

Zanimivosti Zdravje

Zdrava in uravnotežena prehrana ima veliko vlogo pri ohranjanju našega zdravja, zato bi morali vsi vedeti, kako se pravilno prehranjevati, da bomo v naše telo vnesli vse ključne sestavine. Vas zanima, kako si pomagati v primeru visokega pritiska, kako z uravnoteženo prehrano izgubiti odvečno težo, pridobiti telesno maso, uravnotežiti prehrano, imeti več energije ipd.? Odločite se za obisk prehranskega strokovnjaka.

Ste tudi vi eden izmed tistih ljudi, ki si (najraje za novo leto) postavijo velike obljube, v smislu, da se bodo začeli bolj zdravo prehranjevati, poskrbeli za uravnoteženo prehrano, se več gibali, spremenili svoj življenjski slog in podobno? Morda kakšen dan ali dva res uspete zdravo jesti in ste tako popolnoma navdušeni nad sabo, saj menite, da ste končno naredili pomemben korak v svojem življenju, a začetna volja vas običajno mine že po nekaj dneh in spet se vrnete na stara pota, tj. k nezdravi prehrani. To je povsem običajno, če se za spremembo odločite sami in nimate prave podpore ljudi okoli vas, predvsem pa, če nimate znanja o tem, kaj je zdravo jesti in katera hranila bi morali vnesti v svoje telo. A imamo dobro novico za vas – sprememba življenjskega sloga je možna! Odločite se za prehransko svetovanje, saj vam bodo izkušeni nutricionisti in ostali specialisti pomagali do sprememb. Sprva se boste z njimi pogovorili o vaših vsakodnevnih navadah, nato pa jim boste zaupali, kaj želite spremeniti – želite izgubiti odvečno težo, se bolj zdravo prehranjevati, spremeniti celoten slog življenja itd.

V sodelovanju z njimi lahko sestavite tedenski jedilnik, nudijo pa vam tudi prehranski coaching, torej vas spremljajo na vaši novi prehranjevalni poti. Veliko lažje je spremeniti svoj jedilnik, če vam nekdo jasno pove, kaj lahko jeste oz. kako kar najbolje uravnotežiti svojo prehrano. A brez skrbi, to ne pomeni, da boste morali stradati. Prehranski strokovnjak bo namreč naredil povsem personaliziran jedilnik, torej jedilnik, ki se bo prilagodil vašim potrebam oz. slogu življenja – če cele dneve zgolj sedite v pisarni boste verjetno potrebovali manj hrane kot pa nekdo, ki po osem ali več ur preživi na gradbišču – ter sestavinam, ki jih imate radi. Večina prehranskih strokovnjakov vam nudi prvo brezplačno svetovanje oz. telefonski posvet, na podlagi katerega se nato odločite, ali bi želeli nadaljevati sodelovanje z njimi ali ne. Nekateri ljudje se odločijo zgolj za enkraten obisk prehranskega strokovnjaka, spet drugi pa potrebujejo nekajmesečno nadzorovanje, svetovanje in oporo na svoji novi življenjski poti.

Prehransko svetovanje je odlično tudi za podjetja – naslednjič namesto dolgočasnega sestanka svojim zaposlenim pripravite kratko predavanje prehranskega strokovnjaka o zdravi in uravnoteženi prehrani in zagotavljamo vam, da bodo vaši zaposleni že kmalu veliko srečnejši, imeli bodo več energije in vam bodo hvaležni, da ste jim pokazali pot do novega načina življenja. Če imate v podjetju lastno kuhinjo, lahko spremembe uvedete tudi v sam tedenski jedilnik na delovnem mestu.

prehransko svetovanje
Zdrava in uravnotežena prehrana je pomembna za naše zdravje.

Sprememba življenjskega sloga, torej tudi načina prehranjevanja nikakor ni lahko, če vas pri tem nihče ne podpira oz. ne veste, kako se tega podviga sploh lotiti. A na srečo obstajajo prehranski strokovnjaki, ki s svojim znanjem o prehrani z veseljem pomagajo ljudem do bolj zdravega načina življenja in to brez stradanja. Odločite se tudi vi za obisk prehranskega strokovnjaka in kmalu boste opazili številne spremembe v svojem življenju.