ultrazvok vratnih žil

Kdaj je potreben ultrazvok vratnih žil

Zanimivosti

Ultrazvok vratnih žil se izvede, če imate dlje časa težave z vratom, bolečine in slabo prekrvavitev, kar si preberite na tej povezavi https://sanus-statera.com/ultrazvok-vratnih-zil/. Težave z vratnimi žilami imajo različne vzroke kot so poškodbe ali pa različne spremembe v tkivih. Pregled ultrazvok vratnih žil je povsem neboleč in hiter. Za tak pregled se vam ni treba nič pripravljati. Ker ne škoduje, se lahko opravi večkrat zapored, da se spremlja napredek težav in se jih lažje tudi diagnosticira. Tako bo lahko zdravnik prilagodil zdravljenje, ki bo zaradi tega dosti bolj učinkovito.

Kako se naročite na ultrazvok vratnih žil?

Ultrazvok vratnih žil izvajajo v medicinskih centrih, največkrat v zasebnih bolnišnicah s sodobno opremo. To so posebni UV aparati, ki odkrivajo spremembe v tkivih. Izberite kakovosten center, kjer vam bodo strokovnjaki pregledali vratne žile hitro in učinkovito. Če se hočete naročiti na ultrazvok vratnih žil, lahko to storite po telefonu ali pa je najbolje, da izpolnite kar spletni obrazec in ga pošljete. Nato vas bodo kontaktirali ter se z vami dogovorili za termin oziroma ga boste prejeli po elektronski pošti ali pa po navadni pošti, kakor boste določili, da želite biti obveščeni.

ultrazvok vratnih žil

Kako vam bo ta pregled pomagal?

Ultrazvok vratnih žil je strokoven in natančen pregled s sodobnimi napravami, ki se lahko izvede večkrat in lahko zelo natančno ugotovi razne spremembe, ki so pomembne pri diagnosticiranju in zdravljenju dolgotrajnih težav ter poškodb in bolečin v vratu. Strokovnjak bo hitro ter zelo zanesljivo ugotovil, ali gre za trajnejše poškodbe in spremembe v ožilju na vratu. To pomeni kar dolgotrajno in intenzivno zdravljenje.

Ultrazvok vratnih žil pa lahko ugotovi, da so vaše spremembe na vratu le akutne in se jih lahko da hitro odpraviti s preprostimi terapijami. V zdravstvenem centru Sanus Statera ni čakalnih vrst in vas bodo hitro naročili na pregled, le pokličite ali pišite. Njihovi usposobljeni strokovnjaki vam bodo podali zdravstveno oceno in diagnozo, ki jo boste potrebovali za nadaljnje zdravljenje in terapije.

Kako prepoznati, ali imate resne težave z vratnimi žilami?

Težave z vratom so lahko iz različnih vzrokov. Odvisno je seveda tudi od vaše starosti, prehrane, gibanja in stila življenja, kaj je narobe. Če veliko sedite in ste mlajši, potem je najverjetneje težava pri vratnih bolečinah prekomerno sedenje. Lahko je tudi težava v stolu, ki ni primeren, pri vaši drži na stolu, ki ni primerna ali pri vašem delu, ki je dolgotrajno in se gibi ponavljajo. Tu gre za napete mišice in vozle v vratu, ki se jih odpravi z masažo ter tako, da odpravite vzroke težav. Tudi, če imate napačno ležišče ali blazino za pod glavo.

ultrazvok-vratnih-zil-1

Če pa imate pekočine v vratu, težje dihate in imate mrzel vrat ter tudi na primer ne prav dober spomin in koncentracijo, morda tudi ravnotežje, so lahko težava prav vratne žile. To bo ultrazvok vratnih žil odkril. Zato se ga splača izvesti in je dobro, da se naročile čim prej. Tudi, če odkrije, da ste zdravi, bo to za vas dober podatek, mar ne?

Ultrazvok vratnih žil bo odkril tudi, če imate zamašene ali poapnene žile, torej če se je nabralo v njih nekaj takega, kar žile zapira. V tem primeru vas bodo prevzeli zdravniki specialisti in odredili nadaljnje zdravljenje z zdravili in morebitnimi operacijami, da preprečijo najhujše. Če se to odkrije zgodaj, se da še pomagati.

Če ne veste, ali imate težave z žilami na vratu ali ne, je najbolje, da se naročite na pregled in enkrat za vselej to ugotovite. Še posebej se to priporoča osebam, ki so starejše od 30 let, ker se takrat že počasi začnejo spremembe, ki lahko peljejo do trajnih posledic in do bolezni, ki se jih da v zgodnji fazi še preprečiti. Za vaše zdravje gre, zato čim prej poskrbite zanj.