Zavod za zaposlovanje

Zavod za zaposlovanje z inovativnimi rešitvami za delodajalce

Zanimivosti

Zavod za zaposlovanje je dokaj širok pojem, ki se ne nanaša samo na uradni državni zavod, ki je bil prvi na trgu in se precej počasneje razvija od ostalih zasebnih ponudnikov zaposlitve. Novodobni ponudniki so prilagodljivi trgu in tudi mladim tako, da ponujajo osebna srečanja ter svetovanja in možnost internetnega delovanja preko preprostih obrazcev in kontaktov, da se delodajalec in iskalec zaposlitve dogovarjata neposredno med seboj. Zadnja leta se skuša državni zavod za zaposlovanje temu približati z online storitvami, ki pa delujejo precej počasneje in manj učinkovito od sodobnih rešitev nekaterih ponudnikov, kot je Deloglasnik.

Novodobni zavod za zaposlovanje

Zasebni zavod za zaposlovanje ima več prednosti pred državnim zavodom, saj se financira sam in sredstva vlaga dejansko v razvoj svojih storitev ter zadovoljstvo strank, ki so delodajalci ter delojemalci. Današnji čas zahteva hitro povezovanje in kakovostno iskanje informacij med množico podatkov na spletu glede ponudbe in povpraševanja po delu. K temu pa nas silijo še razna zaprtja in omejitve, ki jih državljanom nalaga država v zadnjem letu. Zasebni ponudniki zaposlitev so se usmerili v razvoj platform, preko katerih lahko iščete zaposlitev ali iščete profile zanimivih oseb, ki so potencialni zaposleni s pomočjo pametnih filtrov, ki poiščejo po ključnih besedah točno to, kar iščete. Zadetki so kakovostni in to, kar res potrebujete. Tak portal vam dejansko prihrani čas.

Klasičen zavod za zaposlovanje vzame v bazo vse, kar se vanjo prijavi, pa naj bo kakovostno ali pa ne, ker je to njegova naloga, saj je financiran od davkoplačevalcev in če je kaj narobe, reagira zelo počasi. Kakovosti oglasov ne preverjajo, dokler se kdo ne pritoži. Zasebniki pa največkrat tako skrbijo za svoj ugled na konkurenčnem trgu, da preverjajo podjetja, torej delodajalce, da so dejansko kakovostna in ponujajo resnične zaposlitve ter normalno plačana dela. Razlika je v tem, da so storitve za delodajalce lahko plačljive, zato se za določene objave odločajo samo zanesljivi in resni delodajalci. Nekateri portali pa se financirajo le iz oglasov in so prijave za vse brezplačne, kot je Deloglasnik.

Kako novodobni portali delujejo?

Zavod za zaposlovanje zahteva določene postopke za iskalce zaposlitve in delodajalce, ki so birokratski, pa precej neučinkoviti, brez preverjanja kakovosti tega, kar se počne. Skuša se modernizirati, pa je vseeno njegova spletna stran tako zakomplicirana, da se računalniško malo pismeni ljudje ne znajdejo.

To rešuje nova oblika portalov, ki je zavod za zaposlovanje še nima in sicer, da lahko platforma za zaposlovanje obdela veliko količino podatkov, vpisov oglasov za zaposlovanje in iskanje zaposlitve. Hirati je možno takoj preveriti, kateri oglasi so najbolj iskani in kakovostni, ker to spletišče pokaže transparentno in uporabniku res prijazno.

Že na samem začetku na uvodni strani boste našli priporočena podjetja in najbolj aktualne ponudbe zaposlitev tudi iz tujine. Enostavno kliknete na oglas, se prijavite in že lahko kandidirate ali pa oddate oglas za delavca. Sama stran vas vodi po postopku s preprostimi koraki in navodili, ki so vsakomur jasna in transparentna.

Zavod-za-zaposlovanje-1

Kaj nudi država in kaj zasebna podjetja?

Res je državni zavod za zaposlovanje največja ustanova, vendar je razvidno iz portalov, da imajo dejansko zasebni ponudniki zaposlitev precej večji pretok zainteresiranih ljudi, ker so fleksibilni in učinkoviti ter ljudem razumljivi. Želimo si, da bi bil zavod za zaposlovanje dejansko tudi tak. Sicer kaže take težnje, vendar gre vse tako počasi, da ga čas prehiteva. Njegova prednost je v tem, da ste uradno prepoznani kot iskalec zaposlitve in lahko dobite določene subvencije ter ugodnosti, ki jih ne morete dobiti preko sodobnih portalov. Ti pa ponujajo kakovostne službe, kar pa je še boljša rešitev za stisko brezposelnih in za stisko delodajalcev, ki dejansko težko pridejo do kakovostnega kadra.

Na novodobnih portalih se hitro vidi, kateri delodajalci so v redu in kateri ne, saj imate lahko direkten stik z upravljavci te spletne strani in če se ljudje pritožijo, potem tudi ukrepajo. Izpostavijo pa take delodajalce, ki so preverjeni in kakovostni zato lahko kandidirate brez skrbi.