fasade

Vrhunske fasade – vaša hiša si zasluži dovršeno podobo

Vse za dom

Že stoletja velja pregovor, da obleka naredi človeka. Kaj pa naredi hišo – seveda, fasada. Ta na prvi pogled predstavlja zunanjo podobo objekta, vendar pa še zdaleč ni le to, saj je funkcija fasade predvsem zaščitna, energetska, vašemu domu pa zagotovi trajnost in obstojnost. Od vaše fasade torej upravičeno lahko pričakujete veliko. Za izdelavo vrhunske, energetsko in estetsko dovršene fasade bodo poskrbeli strokovnjaki pri mojfasader.si, kjer trdno verjamejo v svojo vizijo o tem, da si vaša hiša zasluži le najboljše.

Zakaj fasada?

Seveda vsakega od nas pritegne velika hiša z do potankostjo izdelano fasado, ki se bohoti med ostalimi ne tako opaznimi hišami, katerih fasade morda ne dosegajo lepotnih idealov vedno zahtevnejših strank. Ker pa imajo vsake oči svojega ‘fasaderja’, bomo estetsko funkcijo fasad pustili nekoliko ob strani in se dotaknili praktične funkcije fasade vaše hiše.

Danes najbolj pogosta želja in zahteva strank je visoka energetska učinkovitost domovanja, ki vam jo zagotovi ravno fasada. Ker vrhunski proizvajalci sledijo trendu varčnosti in načelu okolju prijazno, je danes večji del delovanja posvečen ravno segmentu termo-izolacijskih fasad, katerih dobra stran je tudi ta, da so podprte s strani Eko sklada. Takšna fasada vam bo, seveda s predpogojem kvalitetne izvedbe del, omogočila kakovostno bivanje z občutno nižjimi stroški energetske porabe. Hkrati pa boste, vede ali nevede, s takšno fasado pripomogli tudi majhen drobec k varovanju okolja. Prijetno s koristnim.

verhunske-fasade

Hiša z dobro preobleko bo torej varčevala namesto vas in vam hkrati nudila tudi dobro zaščito pred vremenskimi vplivi iz okolja. Tako vam bo v zimskih mesecih prijetno toplo, v času poletja pa se boste z veseljem zatekli v osvežilno hladno notranjost vašega domovanja. Hiša bo tako celovito služila svojemu namenu – zaščiti vašega zdravja in dobremu počutju.

Optimalna rešitev za vaš objekt

Trg fasad ponuja nešteto opcij, materialov in načinov izvedbe del, vendar pa se moramo zavedati, da vsak fasadni sistem ni tudi nujno primeren za vaš objekt. Kar je za nekoga rešitev, je lahko za vas neučinkovito ali celo škodljivo. Zato pozorno pri izbiri izvajalca del. Zaupanja vreden mojster bo, ob upoštevanju vaših želja, zahtev in finančnih zmožnosti, našel pravo rešitev – optimalni fasadni sistem za vaš dom.

Najbolj pogosti materiali, ki se uporabljajo za izdelavo fasade, temeljijo na visokih zahtevah Eko sklada. Material, ki ga izberete za izdelavo fasade, mora ustrezati vsem kriterijem glede vrste in izolativnosti vaše fasadne izolacije. Ključno pozornost mora izvajalec, skupaj s stranko, nameniti ravno izbiri izolativnega materiala, saj je to hkrati tudi edini način, da si zagotovite pridobitev nepovratnih sredstev Eko sklada.

V zadnjem času so najbolj priljubljeni materiali, ki si jih stranke izberejo: beli klasični fasadni stiropor EPS-F, Silber reflex fasadna plošča in kamena volna. Za kateri material se boste odločili vi, vam bodo z veseljem svetovali strokovnjaki pri Mojfasader, katerih strokovnost je plod dolgoletnih izkušenj na področju fasaderstva.

Kako bo moja hiša izgledala v novi preobleki?

Seveda nikakor ne moremo mimo estetskega vprašanja – kako bo moja hiša izgledala po prenovi? Vsak seveda ima nek oris svoje popolnosti, vendar pa si pogosto kar malo težko zamislimo končni efekt. V ta namen vam pri Mojfasader omogočijo brezplačni računalniški izris barvne študije, ki vam poda uvid v izgled izbrane fasade na realni fotografiji objekta. Izbira na tak način postane veliko lažja in manj stresna.

Kdo naj obleče mojo hišo?

Ker je preobleka vaše hiše nekaj trajnostnega, se je v njeno izdelavo potrebno poglobiti in jo zaupati preizkušenim izvajalcem. Kakovostno fasadersko podjetje bo k rešitvi vašega problema pristopil celostno in kakovostno – strokovnjak bo projekt izpeljal od začetnega energetskega svetovanja, preko izbire materiala in fasadnega sistema, urejanja sredstev Eko sklada, pa vse do same izvedbe del na vašem objektu.

Izvajalec naj vam omogoči brezskrbnost. Izberite torej podjetje, ki vam celoten proces olajša tako, da vsa, tudi manjša, vendar za popolno fasado ključna dela, izpelje sam. Celostna ponudba pa je konec koncev tudi pokazatelj izvajalčeve kompetentnosti in strokovnosti, ki ste jo nenazadnje dolžni iskati, saj boste le tako zagotovili trajnost vašega doma.

Nenazadnje pa pozornost namenite še garanciji, ki vam jo ponuja izbrani izvajalec. Povprašajte ga o možnosti desetletne dvojne zavarovane garancije za material ter izvedbo, saj tovrstno zavarovano garancijo ponujajo le redki proizvajalci v Sloveniji. Tudi tako lahko ločite dobrega proizvajalca od tistega slabega.

Izbira, komu zaupati vaš dom, je seveda popolnoma vaša. Polagamo pa vam na srce, da naj bo skrbna in premišljena. Lepa fasada je okvir, dom pa je tam , kjer biva ljubezen, se ustvarjajo spomini, so prijatelji vedno dobrodošli in je družina srečna.