kartuše

Kvalitetne črne in barvne kartuše za tiskalnike

Računalništvo in tehnologija

Obvezna oprema vsake urejene pisarne so tudi vsi potrebni pripomočki za tisk. Sem sodijo tiskalnik, ki hkrati omogoča tudi skeniranje, faksiranje in druge priročne pisarniške funkcije, kvaliteten papir in potrošni material ter seveda primerne kartuše. Te predstavljajo potrošni material brez katerega tiskalniki sniso uporabni. Še več – ste vedeli, da je prav od barve za tiskalnik odvisno, kako kakovostne tiskane izdelke boste natisnili? Izbira kartuše je odvisna od večih dejavnikov, med katerimi prevlauje vrsta tiskalnika in zahtevnost dela, ki ga opravljate. Povprečna pisarna bo potrebovala drugačen tiskalnik in njemu pripadajoče črne in barvne kartuše za tiskalnik, kot na primer podjetje, ki se ukvarja z grafičnim tiskom in oblikovanjem.

Pri izbiri kartuš morate biti pozorni, katere izberete, saj se le te med posameznimi modeli tiskalnikov precej razlikujejo. Najboljše rezultate tiska boste dosegli z izbiro kartuš istega proizvajalca kot je vaš tiskalnik, poleg tega pa boste napravi zagotovili boljše in daljše delovanje ter večjo količino natisnjenih strani. V podjetju Biro.si d.o.o. so specializirani za prodajo najrazličnejše računalniške opreme in tehnologije za podjetja. V njihovi ponudbi so vam na voljo črne in barvne kartuše za tiskalnik različnih proizvajalcev, kot so Canon, Fenix, Epson, HP in številni drugi. V kolikor potrebujete pomoč pri izbiri primerne barve za tiskalnik v vaši pisarni, se lahko obrnete na njihove svetovalce. Svoje kartuše in barve za tiskalnik lahko naročite na njihovi spletni strani ali pa jih obiščete v fizični trgovini v Ljubljani, kjer se vam bodo z veseljem posvetili.

V nadaljevanju si preberite nekaj zanimivih informacij o tiskanju in izbiru ustreznih barv za vaš tiskalnik.

Kartuše in tonerji: poznate razliko?

V svetu tiska lahko pogosto slišimo dva ključna pojma – kartuše in tonerji. Vsi vemo, da vsaka naprava za tisk potrebuje primerne barve za tiskalnik, malokdo pa pozna razliko med njimi. Tako tonerji, kot kartuše so dejansko barve, namenjene tisku, razlika pa je v tem, v kateri vrsti tiskalnika se uporabljajo.

Kartuše ali angleško inkjet cartridge so namenjene uporabi v brizgalnih tiskalnikih. Najpogosteje so napolnjene s črnilom na vodni osnovi ali na osnovi topil. Poznamo črne in barvne kartuše za tiskalnik. Nekateri tiskalniki imajo lahko nameščeno črno kartušo in eno tri-color kartušo, drugi pa imajo posamezne barve ločene v več kartušah. Najpogosteje lahko srečate cyan (modra), yellow (rumena) in magenta (rdeča) barvo. Pri tiskalnikih, ki omogočajo tisk najvišje kakovosti, sta prisotni še peta in šesta kartuša, ki vsebujeta dodatno črno barvo s pigmentom ter sivo kartušo.

Na drugi strani pa poznamo tonerje, ki jih z angleško besedo imenujemo toner cartridge. Le ti se uporabljajo v laserskih tiskalnikih. Za razliko od kartuš tonerji ne vsebujejo tekočega črnila, ampak se v njih nahaja fini prah različnih barv – črna, rumena, modra in rdeče-vijolična). Te se s pomočjo laserja med tiskanjem zapečejo na papir. Črno-beli laserski tiskalniki imajo en sam toner, medtem ko imajo barvni laserski tiskalniki kar štiri tonerje, in sicer za vsako barvo enega. Poznamo originalne, kompatibilne in obnovljive tonerje – katero vrsto boste izbrali, pa je odvisno od vaših potreb in želja.

Črne in barvne kartuše za tiskalnik

Poznamo različne vrste kartuš, ki omogočajo tiskanje najrazličnejših tiskovin. Od njihove izbire in kvalitete barv pa je odvisna kvaliteta in izgled končnega tiskanega izdelka. Ko kupujemo kartuše ali barve za tiskalnik nas navadno zanima le barva. Na tržišču so nam na voljo črne kartuše, ki tiskalniku omogočajo, da natisne približno 800 strani, medtem ko barvne kartuše zmorejo nekje okoli 300 tiskanj. Povprečni tiskalnik, namenjen pisarniški uporabi, potrebuje dve ali več kartuš, tisti profesionalni pa celo več kot pet.

Pa ste vedeli, da kartuš ne ločimo le na črne in barvne kartuše za tiskalnik? Delimo jih tudi glede na to, kdo jih je izdelal. Na podlagi tega lahko uporabniki izbiramo med:

• originalnimi,
• kompatibilnimi in
• obnovljenimi kartušami.

Kakšne so torej razlike med njimi?

Originalne kartuše so tiste, ki jih izdela proizvajalec tiskalnika – tako na primer poznamo kartuše za tiskalnik Canon, HP in druge. Te so cenovno gledano najdražje, vendar pa proizvajalec jamči za njihovo kvaliteto. Originalne kartuše bodo vedno izbrali tisti uporabniki, ki pri svojem delu stavijo na vrhunski tisk. Originalne kartuše različnih proizvajalcev so vam na voljo tudi v Biro.si.

Kompatibilne kartuše so tiste, ki jih ni izdelal proizvajalec, vendar povsem ustrezajo modelu tiskalnika, za katerega so narejene. Današnje kompatibilne različice kartuš se po kakovosti črnila že približajo originalnim, vendar pa so od njih cenejše. Za profesionalni tisk ta vrsta kartuš ni priporočljiva, se pa odlično izkažejo v manjših pisarnah in pri domači uporabi.

Obnovljive kartuše so se na tržišču začele pojavljati v zadnjem času, ko je skrb za okolje postala pomembna dejavnost podjetij in posameznikov. Gre za najbolj prijazno vrsto kartuš, saj jih je mogoče ponovno napolniti. V tem primeru kupite ustrezne barve za tiskalnik in prazne kartuše napolnete z njimi.

barvne kartuše
Barvne kartuše

Pred nakupom je zelo pomembno, da razmislite, kako kakovostne dokumente si želite tiskati in katere barve potrebujete pri svojem delu. V ponudbi nato poiščete ustrezen material, ki vam bo le to tudi omogočal. V kolikor pa imate pri izbiri težave vam svetujemo, da se za pomoč obrnete na izkušenega svetovalca. Ta vam bo namreč pomagal pri izbiri ustreznih kartuš in tako omogočil ustrezno delovanje vaše tiskalne naprave.

Po kartuše na splet

Vso potrebno opremo za tiskanje lahko sedaj enostavno naročite kar preko spleta. Ste pristaš nakupovanja v živo, saj si posamezen izdelek pred nakupom želite dobro ogledati? Ko gre za izbiro tehnične opreme in pripomočkov, kot je nova tiskalna naprava, je slednje povsem razumljivo. Vendar pa vam pri nakupu potrošnega materiala, kamor sodijo tudi kartuše svetujemo, da se raje odločite za nakup preko spleta. Na tak način boste namreč prihranili veliko dragocenega časa in nenazadnje tudi denarja.

Prav kartuše in tonerji so lep primer izdelkov, ki jih lahko stranke naročate v kakovostni, preverjeni in zanesljivi spletni trgovini, ki ji zaupajo številni uporabniki. Ena takih je tudi Biro.si, ki se lahko pohvali z zares pestro ponudbo najrazličnejših kartuš, tonerjev in vse ostale potrebne tehnologije in opreme za različna podjetja. Pri spletnem nakupu se lahko prijavite na prejemanje obvestil in tako redno spremljate aktualne ugodnosti in različne akcije in promocije, ki vam zagotavljajo dodaten prihranek pri nakupu potrebnega materiala.

Izberite najboljše kartuše za tiskalnik Canon

Canon – znamka, ki ima v svetu tehnologije prav poseben sloves. Njihove naprave so zelo kvalitetne, imajo dolgo življenjsko dobo in združujejo številne pametne rešitve. To je tudi razlog, da jih najdemo v skoraj vsaki pisarni, foto studiju ali studiju za grafično oblikovanje. V Biroju.si vam ponujajo Canon kartuše, ki so primerne za različne modele njihovih tiskalnikov.

tiskalnik
Tiskalnik

Ko izbirate kartuše za tiskalnik Canon je pomembno, da preverite točen model vaše tiskalne naprave. Če niste natančno prepričani, katere črne ali barvne kartuše za tiskalnik potrebujete, si lahko enostavno pomagate z oznakami na etiketi tiskalnika ali stare kartuše. V primeru, da teh informacij ne najdete, pa v iskalnik na spletni strani Biro.si le vnesete ime svojega tiskalnika in preverite, katere kartuše za tiskalnik Canon so primerne zanj. Seveda pa se lahko vedno posvetujete tudi s svetovalci trgovine Biro.si in se tako izognete vsem morebitnim nejasnostim in napakam pri izbiri. Ne glede na to, ali potrebujete kartuše za tiskalnik Canon, se lahko odločite tudi za kartuše drugih proizvajalce, ki pa morajo biti kompatibilne z modelom vašega tiskalnika. Na voljo so vam tudi kompleti kartuš, ki so cenovno zelo ugodna izbira.

Zagotovite si vrhunsko opremo za tiskanje

Ko govorimo o kvaliteti dela, ne smemo ničesar prepuščati naključju. Zato vam svetujemo, da vedno izberete opremo, ki je primerna naravi in zahtevnosti vašega dela. Tudi ko govorimo o pisarniški opremi in materialu, lahko z gotovostjo trdimo, da med različnimi modeli obstajajo velike razlike. Tako na primer tiskalniki in kartuše za manjše pisarne niso enako zmogljivi kot tisti, ki se uporabljajo v profesionalnih grafičnih studijih. Pred nakupom zato dobro razmislite, kako dovršeno opremo potrebujete. Za prav vsa vprašanja pa so vam na voljo svetovalci iz Biro.si. Svojo strokovno storitev strankam nudijo že vse od leta 2006. Zato tiskanje zaupajte najboljšim!