Prsna črpalka

Zakaj se odločiti za najem prsne črpalke?

Otroci in družina

Ali vsaka ženska, ki namerava dojiti svojega otroka, potrebuje črpalko? Odgovor je “ne”, pravijo strokovnjaki za dojenje. S tem odgovorom pa se nam postavlja drugo vprašanje: Zakaj je torej kar pri 75 odstotkih doječih mater prsna črpalka nepogrešljiva podpora pri dojenju?

Kdaj razmisliti o prsni črpalki

Doječa mati bi morala razmisliti o črpalki, če pričakuje redne ločitve od svojega otroka. Primerna je sploh, če se bo pogosto ločila od njega za več kot tri do štiri ure.

Obstajajo tudi okoliščine, ko je izčrpavanje mleka iz prsi nujno potrebno za dojenje dojenčka. Takšni primeri so na primer dojenčki z razcepljenim nebom ali nedonošenčki, ki se spopadajo z refleksom požiranja ali drugih pogojev, zaradi katerih jim je težko sesati mleko iz dojke.

V takih primerih je vsekakor bolje, da namesto formule dajete v steklenico materino mleko. Matere, ki ne morejo dojiti, lahko tako s hranjenjem malčka z materinim mlekom nadaljujejo več mesecev.

prsne-crpalke-1

Pomanjkanje mleka, preveč mleka?

Za matere z malo preskrbe z mlekom je prsna črpalka lahko ogromna pomoč, ki dovolj poveča proizvodnjo mleka, da lahko mama spet doji tudi brez črpalke. Včasih lahko novorojenčki s pretiranim sesanjem in izčrpavanjem mleka namreč popolnoma ustavijo preskrbo z mlekom.

Nasproti temu pa bo mamicam, ki so super proizvajalke materinega mleka in se počutijo polne in nelagodne tudi po tem, ko se dojenček že dobro nahrani, prsna črpalka omogočila praznjenje dojk in s tem olajšala nelagodje.

Izognite se nepotrebnim stroškom, ne da bi se odrekli uporabi prsne črpalke.

Prsna črpalka mamicam nedvomno olajša številne težave pri dojenju in preskrbi z mlekom, je pa to pripomoček za dojenje, ki ga ne boste potrebovali dlje od samega obdobja dojenja oziroma hranjenja z materinim mlekom. Nakup prsne črpalke je tako dobra odločitev s strani njene funkcionalnosti, ne pa tudi s finančnega vidika.

Namesto nakupa vam švicarsko podjetje Ardo Medical GmbH z več kot 60-letnimi izkušnjami na področju pripomočkov za dojenje zdaj omogoča tudi njen najem. Podjetje ponuja svoje izdelke v več kot 50 državah po svetu in je eno vodilnih na področju prsnih črpalk za materino mleko. Leta 2010 so celo razvili lastne koncepte na področju pripomočkov za dojenje, pri njih pa se še posebej osredotočajo na kvaliteto, prijaznost in varnost uporabe ter zanesljivost delovanja. V njihovi ponudbi prsnih črpalk za izposojo lahko izbirate med črpalkami z različnimi nastavki in nastavljivimi jakostmi.

Električna prsna črpalka podjetja Ardo Medical GmbH je torej vrhunski pripomoček, ko želite na novo vzpostaviti dojenje, ko sta zaradi morebitnih zdravstvenih problemov mamica in dojenček ločena, kadar mamica uživa določena zdravila, pri pomanjkanju mleka in pri prekomerni produkciji mleka v prsih. Električna prsna črpalka je nepogrešljiv pripomoček tudi kadar želimo pospešiti izčrpavanje materinega mleka, a hitreje in z manj problemi.

Električna prsna črpalka je lahko dostavljena na dom že v 1-3 dneh po naročilu ali v dogovorjenem času. Električno prsno črpalko (za različna obdobja najema) in nastavke ter ostale pripomočke lahko naročite tako, da izdelek izberete iz spodnjega seznama prsnih črpalk ali nas pokličete in naročite kar po telefonu: 051/25 35 75 ali 02/601 59 12